Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je kako bi u HSLS-u željeli da se za izbore za Europski parlament, 2014. godine, formira u Hrvatskoj treća opcija, opcija liberalnih stranaka. – Željeli bismo da se za EU zbore formira treća opcija liberalnih stranaka, koja bi mogla pokazati da u Hrvatskoj postoji i treći put, osim SDP-a i HDZ-a – rekao je Kosor tijekom HSLS-ovog skupa u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici.

Dodao je da će to ovisiti i o drugim akterima koji bi, kako je ranije najavio, činile velik i ozbiljan tim grupe stranaka centra, gdje načelno vidi centrističke stranke: HSLS, HSU, HNS, IDS, a možda i Nikicu Gabrića te zelene Mirele Holy.

Osim o pripremama HSLS-a za izbore za EU parlament 2014. koji će, dodao je, biti i test za slijedeće parlamentarne izbore u Hrvatskoj, čelništvo HSLS-a ovaj vikend u Donjoj Stubici razgovarao i o aktualnim hrvatskim gospodarskim i društvenim pitanjima.

Predsjednik HSLS-a najavio je kako će stranka za dva tjedna javno izaći sa svojim rješenjim gospodarskih problema u Hrvatskoj, koje će prirediti analitičar i HSLS-ov ekonomski strateg Josip Budimir.

– Pokazalo se da Vlada nema kvalitetnih rješenja, a loše ide i povlačenje novca iz EU fondova – ocijenio je Darinko Kosor. Zaključio je kako u HSLS-u znaju da može bolje te da će svoja rješenja uskoro predstaviti javnosti.

Izvor: dalmacijanews.com
Foto: CROPIX