BUJE – Bujski HSLS-ovci predlažu gradonačelniku i Gradskom vijeću uvođenje besplatne bežične (wireless) internet mreže za područje Buja.

Projekt je vrijedan 50-ak tisuća kuna, moguće ga je ostvariti u fazama da bi manje opteretio gradski budžet, a važan je za unaprjeđenje kvalitete života stanovnika, prvenstveno mladih, lakšu dostupnost informacija, kvalitetniju komunikaciju i obrazovanje, istaknuli su na konferenciji za novinare održanoj u srijedu, 23. veljače 20110. godine predsjednik gradskog ogranka i vijećnik Alen Višković, dopredsjednik William Vigini i tajnik Manuel Vigini.

– Prva faza s infrastrukturom za pokrivanje šireg centra grada zahtijeva ulaganje od oko 30 tisuća kuna, dok bismo okolna naselja mogli pokriti signalom u sljedećim fazama vrijednim

20-ak tisuća. Istovremeno je moguće postaviti kamere da bi zainteresirani putem interneta mogli vidjeti što se zbiva u Bujama, rekao je Višković. Kako je naglasio, korištenje ove usluge besplatne za Buježe i njihove goste, s obzirom na postojeće modele pretplate, ne bi predstavljalo dodatni trošak za Grad.

– Uvodenje bežičnog internet doprinijelo bi imidžu našeg grada i njegovoj turističkoj promidžbi. Buje bi se nametnule kao jedan od predvodnika u trendu inovativnih rješenja i načina razmišljanja na području Istarske županije, zaključio je.

HSLS-ovci su početkom prošle godine predlagali i izgradnju novog parkirališta u uvalici u centru Buja, kraj postojećeg iza pizzerije Rondo. Upitani što je učinjeno po tom pitanju, odgovorili su da je vijeće razmotrilo prijedlog, rečeno je da bi doprinio rješavanju dugogodišnjeg prometno-parkirališnog problema, ali je trenutno preskup.