Bjelovarski HSLS neugodno je iznenadila informacija da je Grad Bjelovar prije nekoliko dana kupio novi automobil tipa Volkswagen Passat koji bi prvenstveno trebao biti namijenjen za korištenje gradonačelnika i njegovih zamjenika. Ovo iznenađenje je tim neugodnije budući da znamo da je godina najgore recesije u kojoj je nekoliko tisuća naših sugrađana ostalo bez posla, a mnogi mali obrti su se zatvorili. Smatramao da je ovo jednako licemjeran potez gradske vlasti kao i kada su prošle godine gradonačelniku i njegovim zamjenicima nezasluženo povišene plaće.

Naime, još uvijek nam odzvanjaju riječi gradskih vlastodržaca kada su prošle godine pozivali građane na razumijevanje riječima: „odgajateljicama u vrtiću smanjili smo plaće jer se mora štedjeti…, vatrogascima, zaposlenicima knjižnice, muzeja smanjili smo plaće jer se mora štedjeti…, ukinute su stipendije mladima koji se školuju – opet jer se mora štedjeti.., grad je podigao kredit u ime građana jer se proračun ne puni kao što bi trebao…“

Ponukani informacijom o kupnji novog vozila, zahtijevamo da gradonačelnik grada Bjelovara zajedno sa svojim suradnicima s kojima obnaša vlast, objasni građanima odakle im u trenutku najveće recesije novac za novi automobil!?
Ako je istinita informacija da je grad kupio novi Passat, možemo li onda zaključiti da je kriza u gradu Bjelovaru završila i da će se ponovno podignuti plaće primjerice tetama u vrtiću?

Plašimo se da kriza nažalost još nije završila. Čelnici grada ovim potezom ismijavaju 12.000 mladih nezaposlenih osoba u našoj županiji, odgajateljice u vrtiću koje provode trećinu dana s našom djecom, studente, sve obrtnike, koji su zatvorili svoj obrt zadnjih godina. Ova vlast nije otvorila niti jedan industrijski pogon u gradu Bjelovaru niti je završila barem jedan kapitalni projekt.
Nakon četverogodišnjeg mandata sadašnje gradske vlasti, umjesto najavljenih projekata mogao bi ostati samo Passat…