Ovo što se sada događa u HDZ-u je pravi cirkus – tvrdi Dario Hrebak, prozivajući u subotu na tiskovnoj konferenciji kolege iz bjelovarskog HDZ-a za neozbiljno vođenje politike. Podsjećajući da je HSLS
potpisima svoja dva vijećnika dao suglasnost HDZ-u da uputi zahtjev za izvanrednom sjednicom Gradskog vijeća zbog stanja u pojedinim gradskim tvrtkama i ustanovama, Hrebak konstatira da taj zahtjev aktualnoj gradskoj vlasti HDZ-ovci nikada nisu ni uputili.

-Dogodile su se “čudne” stvari u HDZ-u i naši potpisi nikada nisu stigli do vrata Gradske uprave. To je neozbiljno i iz toga se može iščitati da je bjelovarski HDZ i prije unutarstranačkih izbora dobio novog predsjednika, a to je gradonačelnik Korušec – izravan kao i uvijek tvrdi Hrebak. Ponavljajući zahtjev s prethodnog Gradskog vijeća na kojem je tražio financijsko izvješće Poduzeća za upravljanje sportskim objektima, Hrebak je pozvao gradonačelnika koji se, kako napominje, uvijek dičio visokom razinom demokratičnosti u politici da bude principijelan i sazove sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bi se otklonile sve nedoumice oko stanja u toj ali i svim drugim tvrtkama i ustanovama.

Razočaran potezom HDZ-a, Hrebak konstatira da je HSLS danas jedina prava oporba u Gradu Bjelovaru te da će i dalje hrabro i bez dlake na jeziku nastaviti zastupati interese građana. -Mi nemamo straha da će nas raspustiti iz Zagreba, a bjelovarsku politiku treba voditi u Bjelovaru – tvrdi Hrebak aludirajući na raspuštanje GO HDZ-a po direktivi Zagreba. Za kraj je zaključio da su danas u Bjelovaru i SDP i HDZ samo marionete u rukama gradonačelnika Korušeca.

Izvor: vecernji.hr