[vc_row][vc_column][vc_column_text]Goran RomekNa 13.Izbornom saboru Mladih hrvatskih liberala – mladih HSLS-a koji se održao u splitu za novog je predsjednika izabrana Bjelovarčanin Goran Romek.

Dosadašnji predsjednik mladih liberala Toni Garac u svom emotivnom oproštajnom govoru istaknuo je zadovoljstvo da je protekle tri i pol godine imao mogućnost voditi organizaciju mladih. – Preživjeli smo teško razdoblje za stranku, kada nismo bili u parlamentu. Danas, kad smo tamo gdje trebamo biti MHL i HSLS ulaze u mirnije vode i potpuno sam uvjeren kako će novo vodstvo znati odgovoriti izazvovnom političkom trenutku i smoći snage dodatno ojačati organizaciju – kaže Garac.

Novi predsjednik Goran Romek naglasio je kako se u svom radu novo vodstvo ne misli baviti samo pitanima mladih: – Naša je odgovornost danas veća nego ikad. Mladi nisu problem nego značajan resurs i kapital kako bi Hrvatska krenula naprijed. Mladi liberali imat će odgovor na sva relevantna društvena pitanja – zaključio je Romek.

Delagati Sabora mladih liberala donijeli su Deklaraciju o reformi obrazovanja, u kojoj su istaknuli nužnost da se s reformom nastavi te podršku cjelovitoj kurikuralnoj reformi s zahtjevom da se s eksperimentalnom provedbom krene već od rujna ove godine.

Sabor mladih liberalaMladi liberali birali su članove Središnjeg vijeća i Nadzornog odbora, ali i 4 potpredsjednika za što su njihovu podršku dobili Hrvoje Bašić iz Splita, Bernardo Šunjić iz Ploča, Stjepan Ostović iz Gospića te Daniel Majer iz Požege. Mlade HSLS-a pozdravili su gosti iz drugih stranaka – HDZ-a, HSS-a, HSP AS i Mosta, te vodstvo HSLS-a na čelu s predsjednikom Darinkom Kosorom.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]