Devet mjeseci se Vlada bavi kadroviranjem, kozmetikom i poreznom presijom, stvara se antipoduzetnička klima u kojoj su poduzetnici na glasu kao kriminalci koji se bogate na račun radnika, pa se postavlja pitanje tko će otvarati nova radna mjesta ako ne poduzetnici. Ili je plan Vlade da svi radimo za državu, rekao je u Zadru predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

– Iz izjava nekih ministara je jasno da nas u 2013. godini čeka još teža gospodarska situacija, a premijer Milanović živi u oblacima. Vjerujem da kod članova Vlade postoje dobre namjere, ali nemaju alate i znanje za izvlačenje Hrvatske iz krize. Bez obzira što mislili o njihovom načinu rada i stilu, Vlada ima samo tri minstra koji poznaju svoj resor: Linića, Čačića i Vesnu Pusić, ali je tu i šest-sedam “ministara pripravnika”, ljudi kojima je to prvi ozbiljniji posao u životu, izjavio je Kosor smatrajući da bi već naredne godine trebalo doći do rekonstrukcije i formiranja Vlade stručnjaka.

Kosor se osvrnuo i na sljedeće lokalne izbore najavljujući da će HSLS u Zadru biti sastavni dio “Saveza za promjene”:

– Zadar je nakon 23 godine zaslužio promjene i mi ćemo u tome sudjelovati. Još ne znamo s kim, ali znamo s kim nećemo: nećemo surađivati s prijateljima rizničara Barešića koji žive u Zadru, rekao je Darinko Kosor dajući potporu novoizabranim čelnicima lokalnog HSLS-aMati Radoviću i Josi Knezu.

Izvor: Slobodna Dalmacija