[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Imotski HSLS izabrao novo vodstvo, predsjednica Maja Vican Markota” font_container=”tag:h3|text_align:left|color:%230055a1″ google_fonts=”font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Imotski HSLS održao je redovnu izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo na čijem je čelu Maja Vican Markota, nezavisna vijećnica u Gradskom vijeću grada Imotskog, a potpredsjednici su Mate Meter i Goran Čiča.

Skupštini je nazočio predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u čijoj je pratnji bio i HSLS-ov saborski zastupnik Dario Hrebak. Kosor je u izjavi za Radio Imotski istaknuo konstruktivnu ulogu HSLS-a u novoj Vladi. Na pitanje kako komentira prvih 100 dana Vlade Kosor je odgovorio:“Nisam zadovoljan kako smo krenuli, mislim da to i građani prepoznaju, ali sam uvjeren da ćemo dječje bolesti preboljeti. Podsjećam da je prošla Vlada Kukuriku koalicije bila potpuno pasivna 3 godine, da bi u zadnjoj godini nešto pokušali napraviti. Bit ćemo bolji od njih, naša konfuzija traje vrlo kratko i ja sam optimist u pogledu rada Vlade. Želimo reforme, a ne ideološke prepirke koje ne vode nikud“.

Pozicija HSLS-a u političkom životu Hrvatske, istaknuo je Kosor, je vrlo jasna: „Mi smo politička stranka liberalno građanskog centra. Drago mi je da je naša infrastruktura jača što dokazuje i ova skupština u Imotskom. Polako, ali sigurno HSLS raste.“

Novoizabrana predsjednica Maja Vican Markota je obraćajući se skupštini najavila angažman u pogledu rješavanja nagomilanih problema u Gradu Imotskom:“Grad Imotski nazaduje u svakom pogledu. Nažalost, nema razumijevanja za probleme građana, nezaposlenost nam je svakim danom sve veća, a na odlazak mladih smo potpuno navikli. To moramo promijeniti“.

HSLS-ovci su, moglo se na skupštini čuti, spremni ubaciti u petu brzinu i pripremiti se za nadolazeće lokalne izbore na pravi način i osvojiti značajn broj mandata u općinama i gradovima diljem Hrvatske. Također, imotski HSLS-ovci su upoznali svoje saborske zastupnike o problemu pristupne ceste Imotski-Zagvozd za što će se po riječima predsjednika Kluba zastupnika HSLS-a Darija Hrebaka i sam Klub založiti u Hrvatskom Saboru.

ZA HSLS
Hrvoje Garac

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]