sabor1Na 18. Saboru HSLS-a održanom pred više od 500 delegata stranke iz svih hrvatskih županija u zagrebačkom hotelu Antunović, Darinko Kosor je po treći put izabran za predsjednika HSLS-a. Čvrsta podrška Kosorovom vođenju stranke potvrđena je s čak 93% posto glasova. Na Saboru su birani i potpredsjednici stranke, pa će tako Darinku Kosoru u vođenju stranke sljedeće 4 godine prvi suradnici biti Dario Hrebak, Linda Rossini Gajšak, Miljenko Šimpraga i Ante Franić.

Darinko Kosor, reizabrani predsjednik HSLS-a, zahvalio se delegatima na suradnji posljednjih šest godina te izrazio ponos na pripadnost prvoj stranci u modernoj političkoj povijesti Hrvatske. U svom kandidacijskom govoru izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su reforme postale ključna politička tema u Hrvatskoj, za što se HSLS bori još od prošlih parlamentarnih izbora. Što se stranačkih ciljeva tiče, Kosor je od kratkoročnih ciljeva istaknuo važnost doprinosa HSLS-a u slaganju nove saborske većine i reformske vlade te istaknuo kako će u slučaju da dođe do konstituiranja Hrvatskog Sabora, HSLS formirati svoj klub zastupnika.

Kao najvažnije dugoročne ciljeve Kosor vidi u daljnjem radu na jačanju stranačke organizacije u cilju što boljeg rezultata na lokalnim izborima koji će se održati u proljeće 2017. godine. HSLS na tim izborima planira sudjelovati sa 50 samostalnih kandidata za funkcije gradonačelnika i načelnika te vlastitim kandidatom na izborima za Grad Zagreb. Kosor je svoje obraćanje delegatima 18. Sabora HSLS-a zaključio porukom: „Naprijed žuti!”


sabor2

sabor3