posket ružice vidaković
SLAVONSKI BROD – Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, HSLS-ovci Brodsko-posavske županije i Ogranka Slavonski Brod posjetili su u petak, 30. rujna 2011. godine Dom za stare i nemoćne u Slavonskom Brodu u ulici Kraljice Jelene te darivali naše starije sugrađane prigodnim poklonima.

HSLS želi na ovaj način odati priznanje cjelokupnom doprinosu starijih osoba u izgradnji suvremenog društva, kao i istaknuti važnost skrbi prema našim sugrađanima starije životne dobi.

HSLS je već niz godina prisutan svojim humanitarnim akcijama u ovome Domu; nabavka 10 klima uređaja za stacionar, svakog proljeća sadnja cvijeća oko doma, organizacija prigodnih koncerata i.t.d./, ali i zalaganjem predsjednice Upravnog vijeća Doma,  Ružice Vidaković u ulaganja na obnovi ovoga objekta. Naime, u posljednje četiri godine ovaj je dom kompletno obnovljen nakon punih 30 godina.

Danas ova ustanova ima 270 korisnika i iznad svega zaslužuju uvjete koji su dostojni za treću životnu dob. Danas je ugodno boraviti u Domu za stare i nemoćne ali mi nećemo stati sa naporima da svaki korisnik ima osmijeh na licu sve dane u godini.

„Jedan život čine godine, a svaka je godina satkana od dana, u njima ima sreće i bola i ima osmijeha i ima rana. I zato dignite glavu gore i svakoj godini recite hvala i ako ukrala nam je neke dane zauzvrat ipak nešto je i dala“, kazala je Ružica Vidaković.