Konferencija za novinare HSLS-a Primorsko-goranske i Istarske županije

Facebooktwitter

Dundović: HSLS traži odgovornost, jer je upravo neodgovornost HDZ-a dovela Hrvatsku u ovakvo stanje.

„Osnovne odrednice programa HSLS-a u VIII. izbornoj jedinici“ i predstavljanje voditelja i zamjenika voditelja izbornog stožera HSLS-a u ovoj jedinici, tema je konferencije za novinare HSLS-a Primorsko-goranske i Istarske županije, održane u četvrtak, a na kojoj su bili nazočni prof. dr.sc. Čedomir Dundović, predsjednik županijskog vijeća HSLS-a PGŽ i predsjednik županijskog vijeća HSLS-a Istarske županije Sandro Jurman te Božo Kovačević, ravnatelj  Zaklade Liberalni centar za demokraciju. 

Čedomir Dundović istaknuo je da je HSLS stranka koja se zalaže za nužne promjene. Slogan koji je HSLS istaknuo na svom prošlom Saboru je „Odgovorno za Hrvatsku“, ali to znači i odgovornost pojedinca, odgovornost prema obitelji, ali i prema čitavoj zajednici. „Zašto odgovornost? Zato jer je upravo neodgovornost pojedinaca dovela Hrvatsku u stanje u kojem je danas“, kazao je Dundović.

Istaknuo je da je postojeća vladajuća struktura dovela Hrvatsku u izuzetno tešku situaciju što se sa svakim danom pokazuje sve većim nezadovoljstvom i protestnim skupovima građana, velikim brojem nezaposlenih od kojih je značajan broj mladih, ali i onih koji su pred kraj svog radnog vijeka dobili otkaz, onih koji rade i ne primaju plaću što zahtjeva promjenu vladajuće strukture.

Dundović, inače voditelj izbornog stožera za VIII. izbornu jedinicu predstavio je osnovne odrednice programa HSLS-a koje će biti temelj  za nastupanje HSLS-a na sljedećim parlamentarnim izborima.

Zamjenik predsjednika HSLS-a Sandro Jurman, zamjenik voditelja izbornog stožera u VIII. izbornoj jedinici, ponovio je da ova stranka ne podržava uvođenje ni jednog novog poreza i neće u budućem parlamentu podržavati nikoga tko bi to predlagao, jer smatra da Hrvatskoj ne treba preraspodjela postojećeg bogatstva već poticaj za stvaranje novih vrijednosti.

Božo Kovačević je ustvrdio da je HDZ godinama kupovao socijalni mir povlasticama iz državnog budžeta i diskrecijskim odlukama ministara. Istaknuo je da je politika vladajuće HDZ-ove koalicije politika bankrota, ali cijenu za to plaćaju svi. Istaknuo je da prezaduženost Hrvatske, nezaposlenost koja prijeti destabilizacijom političkih prilika u zemlji čini suodgovornim i koalicijske partnere za loše stanje u gospodarstvu i snižavanje kreditnog rejtinga Hrvatske.

 

Povezani sadržaj