Izborna skupština HSLS-a Varaždinske županije

Facebooktwitter

U subotu 16. travnja održana je Izborna skupština HSLS-a Varaždinske županije.

Za predsjednika Županijskog Vijeća HSLS-a Varaždinske županije u subotu, 16. travnja 2011. godine, na Izbornoj skupštini održanoj u Varaždinskim Toplicama ponovo je izabran Dragutin Kranjčec, dosadašnji predsjednik te potpredsjednik HSLS-a. Kranjčec se posebno zahvalio članovima Županijske Skupštine i izrazio zadovoljstvo radom i djelovanjem HSLS-a u Varaždinskoj županiji.

Na ovoj su Skupštini nazočili i predsjednik stranke Darinko Kosor, bivši predsjednik stranke i jedan od njenih osnivača Dražen Budiša, predsjednik Međimurske Županijske Organizacije Josip Grivec, predstavnik ŽO HDZ-a Anđelko Stričak i predstavnica ŽO HNS-a Goranka Štefanić.

“Dragi prijatelji, želim Vam zahvaliti, jer svi mi koji smo ostali nakon nesretnih koalicija, raskola, problema i pritisaka, moramo priznati da nije bilo lako ostati i opstati članom HSLS-a, ali moramo biti ponosni jer HSLS je u našoj županiji postigao visoke demokratske dosege, upravljao kvalitetno i moralno i pokazao onima koji to nisu da ne mogu više biti dio ovog jačeg, snažnijeg, moralno čišćeg i programski kvalitetnijeg HSLS-a”, istaknuo je Kranjčec

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor čestitao je svim izabranim kandidatima te iskoristio priliku da obavijesti članove HSLS-a Varaždinske županije kako je istog dana na Središnjem Vijeću u Zagrebu novoizabrani predsjednik ŽO Dragutin Kranjčec imenovan i nositeljem liste za 3. Izbornu jedinicu koja obuhvaća Varaždinsku, Međimursku i Krapinsko-Zagorsku županiju.

“Parlamentarni izbori će biti najvjerojatnije krajem studenoga. Imamo sedam mjeseci teškog rada i priprema. Hrvatska socijalno – liberalna stranka uvijek je imala saborskog zastupnika sa ovih prostora i nadamo se da će tako biti i na ovim parlamentarnim izborima.“

Osvrnuo se i na presudu hrvatskim generalima u Haagu.

„Stav HSLS-a o presudi isti je kakav je bio i o optužnici. Kao sukrivce u tom postupku u zadnjih 11 godina vidimo djelovanje bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića te pasivnost u djelovanju svih Vlada od 2000. godine do sada. Ta je presuda dokaz da je Haaški sud politički sud te u međunarodnom pravu postoje različiti kriteriji za „velike“ i „male“ narode“, kazao je Kosor.

Dražen Budiša izrazio je veliko zadovoljstvo što je opet u Varaždinskim Toplicama, čestitao je svim kandidatima i poželio im uspjeh u budućem radu skupštine i naravno uspjeh na parlamentarnim izborima na kojima će i sam prisustvovati kao nositelj liste za 9. Izbornu jedinicu.

Prije same skupštine izaslanstvo HSLS-a položilo je vijenac i svijeću spomeniku Branitelja domovinskog rata i odali počast poginulima minutom šutnje.

Povezani sadržaj