Izborna skupština HSLS-a Ogranak Jarmina

Facebooktwitter

JARMINA, 15. ožujka- Nakon održane Skupštine HSLS-a ogranak Jarmina u utorak, 15. ožujka 2011. godine, a na kojoj je bilo gotovo 200 članova stranke, za predsjednika je izabran Mario Rožić.

„Gotovo da i nema općine ili grada u vukovarskoj županiji gdje nema HSLS-a, a  skoro na svim lokalnim razinama imamo odlične rezultate- od 10% pa skoro do 20-30%  i cilj nam je na idućim lokalnim izborima za dvije godine značajno povećati taj broj“, kazao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor koji je bio nazočan Skupštini.

Redovita izborna skupština bila je prilika i za razradu strategije za predstojeće parlamentarne izbore. Kosor je najavio kako očekuje parlamentarne izbore u slijedećih šest mjeseci te podsjetio kako u Hrvatskoj imamo 10 izbornih jedinica.  “Očekujemo da imamo jednog saborskog zastupnika iz 5. izborne jedinice i uvjeren sam da ćemo to i ostvariti”, naglasio je Kosor.  

Nositelj liste  u 5. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima biti će član Predsjedništva i predsjednik ŽV HSLS-a Senko Bošnjak.  “Svakako da je cilj naše županijske organizacije postati treća politička opcija u županiji i bitan nam je i ovaj ogranak u Jarmini. To je kvalitetan ogranak i čini jednu kvalitetnu kockicu u mozaiku HSLS-a na području naše županije“, istaknuo je Bošnjak.

Naglasio je kako je pred HSLS-om velika odgovornost zbog ove teške gospodarske situacije te se takva situacija preslikala i na područje Vukovarsko-srijemske županije. Istok Hrvatske ima bitne resurse za jačanje gospodarstva, poput bivšeg  voćnjaka Borinci, koji je u vlasništvu “Vinke”. Stoga treba naći novi model rješavanja i poticanja ovog velikog prirodnog i gospodarskogpotencijala  na području Općine Jarmina koji nije samo značajan za ovu općinu, nego uopće za cijelu županiju, naglasio je Bošnjak.

Povezani sadržaj