Konferencija za novinare HSLS-a Virovitičko-podravske županije

Facebooktwitter

Slatina, 7. lipnja – “Sam plaćam, sam odlučujem”, akcija HSLS-a u sklopu velike akcije “Umirovljenici”, predstavio je u utorak, 7. lipnja 2011. godine u Slatini, predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Virovitičko- podravske županije Zvonimir Koić na konferenciji za novinare.

Objasnio je da je cilj akcije obratiti se građanima koji su već korisnici mirovine iz drugog stupa, ali i onima koji će to tek postati u dogledno vrijeme te ih upoznati sa svim detaljima koji se tiču uvjeta odlaska u mirovinu. Iz HSLS-a upozoravaju na paradoks nastao reformom mirovinskog sustava 2002. godine. Cilj te reforme bio je da se uplatama u II. mirovinski stup ostvare veće mirovine. Međutim, zbog izostanka, od države najavljenog povećanja izdvajanja za II. stup na 10%, te uskraćivanja prava na zaštitni dodatak, koji dobivaju samo osiguranici I. stupa, umjesto veće, osiguranici II. stupa primaju 25% manju mirovinu. Zbog navedenog, HSLS od Vlade traži, da u roku od godine dana, svim osiguranicima pruži mogućnost izbora – žele li ostati u II. stupu ili izaći iz njega.

U sklopu akcije “Umirovljenici” od 9. do 11. lipnja, u Slatini i drugim gradovima županije, na HSLS-ovom štandu građani će moći potpisati peticiju za spomenute zakonske izmjene.

Povezani sadržaj