Jutarnji list: Žmegač – HSLS je protiv povlaštenih mirovina za saborske zastupnike i ministre

Facebooktwitter

SISAK, 8.lipnja – Najavljujući HSLS-ovu peticiju, ali i edukativnu akciju pod nazivom “Sam plaćam, sam odlučujem”, kojom se želi incirati mirovinsku reformu i ostvariti zaštitu od nepravde prema građanima koji uplaćuju u 2. mirovinski stup, predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Sisačko-moslavačke županije Davor Žmegač istaknuo je kako je bez žurne reforme kolaps mirovinskog sustava neminovan.

Najavljujući HSLS-ovu peticiju, ali i edukativnu akciju pod nazivom “Sam plaćam, sam odlučujem”, kojom se želi incirati mirovinsku reformu i ostvariti zaštitu od nepravde prema građanima koji uplaćuju u 2. mirovinski stup, predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Sisačko-moslavačke županije Davor Žmegač istaknuo je kako je bez žurne reforme kolaps mirovinskog sustava neminovan.

– HSLS je protiv povlaštenih mirovina, posebice za saborske zastupnike, ministre i druge državne dužnosnike, i to prema kriteriju iznosa mirovine i prema kriteriju potrebnog radnog staža. Izuzetak mogu biti samo povlaštene mirovine za određeni, točno precizirani broj građana, rekao je Žmegač.

Dodao je kako je stvarni omjer zaposlenika u realnom sektoru, koji pune proračun i umirovljenika 1 prema 1,8, jer među umirovljnike treba ubrojiti i 300 tisuća zaposlenika u državnoj upravi i javnom sektoru, koji ne pune proračun, nego sav svoj prihod ostvaruju naplatom iz državnog proračuna.

Povezani sadržaj