Izjava HSLS-a Split povodom Splite Pridea 2012.

Facebooktwitter

split gay pride
Split Pride – 2012. 
tema je tiskovne konferencije splitskog HSLS-a održane 05. lipnja 2012. godine u Splitu na kojoj su sudjelovali Tonći Blažević, Predsjednik HSLS-a Ogranak Split, Marija Štambuk – Šunjić, Potpredsjednica HSLS-a Ogranak Split, Marina Travnikar, Tajnica HSLS-a Ogranak Split i Hrvoje Bašić,Predsjednik MHL-Split.

Zaključke splitskog HSLS-a u svezi s održavanjem Split Pride 2012. iznio je Tonći Blažević:


1. Podržavamo pravo ljudi na njihove vlastite odabire u bilo kom pogledu ako se to ne manifestira agresijom na druge.

2. Split Pride je dozvoljen i HSLS Split će sudjelovati u istom. Neistomišljenici imaju svoje pravo na iskazivanje različitog stava sve dok je to na verbalnoj razini u polemičkoj formi. Za drukčije vrste ponašanja imamo službe financirane od nas poreznih obveznika koje to trebaju spriječiti i sankcionirati.

3. Udruge koje se najviše ističu u predstavljanju i borbi za prava LGBTQ zajednice trebale bi poraditi na svom odnosu prema javnosti, jer po našem mišljenju često se od stabla ne vidi šuma, tj. u dugotrajnim nepotrebnim prepucavanjima i dokazivanjima nekako se izgube prava pojedinaca na njihov odabir partnera. Zadnji primjer jest ova besplodna i tužna rasprava Riva ili Prokurative.
Izjave poput one od prošle godine, koliko god je na Pridu bilo divljaštva, nerazumljive su. A izjava je bila: Nakon ovog vandalizma Hrvatska ne smije u EU!. Mi baš i trebamo u EU da bi shvatili i prihvatili da se svijet promijenio u zadnjih pola stoljeća i da svi zajedno moramo biti tolerantniji prema drugima i „ drukčijima“. Ili nam ostaje u rovove, a to nikom dobro ne donosi.

 

4. Građani trebaju znati da među onima koji bi možda pokušali agresivno i neprimjereno postupati prema sudionicima povorke jest dobar dio onih koji se na najgori mogući način obračunavaju s vlastitim nedoumicama po pitanju seksualne opredijeljenosti.

Povezani sadržaj