HSLS će ubuduće nuditi konkretna rješenja

Facebooktwitter

„Odgovorno za Karlovac, odgovorno za Hrvatsku“, naziv je tribine karlovačkog HSLS-a na kojoj je u petak, 1. travnja 2011. godine nazočio predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u petak.

U uvodnom dijelu tribine građanima su se predstavili nositelji i neki od kandidata na listama HSLS-a za izbore za vijeća gradskih četvrti, Dragutin Belavić, Mijo Besedić, Snježana Britvec, Slavko Marinič i Miroslav Vukovojac.

U svome izlaganju predsjednik HSLS-a Darinko Kosor predstavio je glavne programske odrednice HSLS-a prvenstveno vezane za gospodarstvo i reformu lokalne i regionalne samouprave te je predstavio akciju HSLS-a „Posao na mojoj strani“. Uoči tribine Kosor je dao podršku karlovačkim liberalima koji su na štandu prikupljali potpise za peticiju o oslobađanju prvog zaposlenja svih poreza i doprinosa u prvoj godini zaposlenja, a akcija je među Karlovčanima naišla na vrlo pozitivan odjek.
„Posljednjih dana mnogi političari iz raznih političkih stranaka govore da trebaju više raditi, a mi smo odlučili da i HSLS, kao jedna od političkih stranaka, pokaže svojim primjerom da nešto radi, a ne da se stranke samo prepucavaju u Saboru i preko medija. Zato smo odlučili da manje napadamo Vladu Republike Hrvatske, jer pretpostavljamo da će izbori biti do kraja godine, da će se ova Vlada promijeniti, već da mi, koji želimo doći na vlast sutra nakon izbora, nudimo konkretna rješenja građanima zašto bi za nas glasali“, poručio je Darinko Kosor. 

Stoga će HSLS svakih 30 do 60 dana izlaziti s konkretnim inicijativama sve do izbora i ova je akcija prva takva inicijativa. „Ona neće promijeniti sve gospodarske probleme u Hrvatskoj, ali riječ je o konkretnoj inicijativi, kojom želimo da se svi mladi ljudi, koji su završili škole i fakultete, mogu što prije zaposliti. Da bi se zaposlili, predlažemo da u prvoj godini rada budu oslobođeni svih poreza i svih doprinosa“, rekao je Kosor. Objasnio je da su u postojećim zakonima i danas oslobođeni zdravstvenog osiguranja, a HSLS predlaže da se od onih namjenskih sredstava za zapošljavanje prvozaposlenika, koji postoje u zavodima za zapošljavanje, odvoji novac za njihovo mirovinsko osiguranje, da imaju plaćeni staž u prvoj godini, a porezi i prirezi ionako danas nisu prihod države niti lokalne zajednice. „Ljudi ne rade pa ih ni ne stvaraju i nitko ništa ne gubi, a svi ćemo nešto dobiti“, zaključio je predsjednik HSLS-a.

Povezani sadržaj