HGS i HDZ – što možemo očekivati nakon dosadašnje svađe

Facebooktwitter


Tema je tiskovne konferencije splitskog HSLS-a održane 11. studenog 2011. ispred stranačkih prostorija na Rivi. Na tiskovnoj konferenciji govorila je prva na listi HSLS za X Izbornu jedinicu, prof.dr. Ljiljana Vidučić.

Dvorane gradskog vijeća i Županijske skupštine počesto su bile poprište žestokih napada vodstva HGS-a i HDZ-a. Od troškova izgradnje rive, do troškova izgradnje ceste do rodilišta, od događanja na Boat Showu do izjava na 14.om sajmu Gast kako zbog uvjeta poslovanja u RH poduzetnicima ostaje ili pokloniti poduzeće ili izvršiti samoubojstvo.

Sada je javnost upoznata sa tajnim pregovorima gradonačelnika i premijerke. U ime javnosti postavljamo pitanja: Koje je lice pravo? Jesmo li do sada bili prisutni na predstavama na gradskom vijeću i županijskoj skupštini, ili smo sada u kazalištu? Koliko dugo je tajni ugovor u policama? I što javnost može očekivati od ove koalicije?

HGS je dobio tri fotelje  u Saboru, kako prenose mediji izjavu gradonačelnika. HDZ se nada da  će glasači zaboraviti na rupe u takuinu i proračuni i potvrditi im mandat. A čemu se mogu nadati građani u gradu i županiji koji prednjače po broju nezaposlenosti i prometnoj izoliranosti?

Trebaju li vjerovati najavama da će HDZ nastaviti biti žestoka oproba na gradskom vijeću? Trebaju li vjerovati da je koalicija izraz sinergije ili slabosti?

Kerum je izabran za gradonačelnika zbog toga što su građani bili razočarani politikom i političarima.

Zaključivanjem koalicije s HDZ-om, pokazao  je da  mu je možda jedini cilj osigurati  sebi saborski imunitet!

Aktualna vlasti u Splitu imala je potporu i HDZ-a, ali i dijela SDP-a.

To pokazuje da se i lijevi  i desni bave isključivo sobom.

Pozivam birače da glas daju HSLS-u jer smo jedini koji smo priznali  svoje greške i okrenuli se  građanima a ne svojim osobnim interesima.

Povezani sadržaj