Akcija HSLS-a Sisak “1000 alata za 1000 obitelji”.

Facebooktwitter

zuti alati u siskuU utorak, 12. srpnja 2011. godine HSLS Sisak započeo je s akcijom “1000 alata za 1000 obitelji”.

Prvu seriju alata podijelili su predsjednik Središnjeg vijeća HSLS-a i kandidat za Sabor u VI. Izbornoj jedinici Davor Žmegač te predsjednik Ogranka Sisak Miljenko Žamarija.

Od početka godine članovi sisačkog ogranka, u suradnji s tvrtkom Ivančica skupljali su i popravljali alate kao što su bušilice, motorne pile, cirkulari, cjepači drva, kosilice, kopači i sl. te ih potom poklanjali zadrugama, volonterskim udrugama, poljoprivrednicima, zainteresiranim građanima – svima koji se alatom žele služiti. Podjelom alata ne želimo ljudima samo približiti sredstvo rada već prenijeti filozofiju dijeljenja, međusobne pomoći i suradnje.

Prva akcija održala se kod obitelji Janjuz kojoj i ovom prilikom želimo zahvaliti na gostoprimstvu. Pozvano je tridesetak građana, predstavnika udruga, zadruga, poljoprivrednika i svi su se odazvali i podržali novu inicijativu Hrvatske socijalno-liberalne stranke.

Akcija se nastavlja – već idući tjedan članovi stranke poklonit će cjepače drva predstavnicima stanara nekoliko zgrada koje još uvijek imaju klasičan oblik grijanja na drva.

Povezani sadržaj