Nova imenovanja u krovna tijela HSLS-a

Facebooktwitter

Nakon Izbornog sabora HSLS-a, stranka je u nedjelju 8. prosinca 2019. izabrala nove ljude u temeljnim tijelima stranke: Predsjedništvu, Središnjem vijeću, Statutarnoj komisiji i Nadzornom odboru.

Formiranje stranačkih tijela odražava volju HSLS-a da se i dalje potvrđuje kao nacionalna stranka s političkom prisutnošću u svim dijelovima Hrvatske. HSLS nastavlja svoje političko djelovanje u skladu sa svojim temeljnim načelima a to su: zauzimanje za hrvatsku državu kao republiku liberalne demokracije, u kojoj svi njezini državljani imaju ista prava.

HSLS potvrđuje svoju privrženost nepovredivosti tijela i duha pojedinca, slobodi govora, javnog istupanja i udruživanja te pravo na očuvan okoliš (zrak, vodu i tlo). Sloboda
djelovanja ograničena je samo jednakom slobodom drugih, a država – u funkciji općeg
dobra na koje svi pojedinci legitimno polažu pravo – dužna je, u ime zaštite tih sloboda,
pravno reguliranim sredstvima spriječiti djelatnosti koje ih ugrožavaju.

HSLS smatra da je političko djelovanje usklađeno s ovim temeljnim vrijednostima danas u Hrvatskoj potrebno prenijeti na nove, mlađe generacije hrvatskih političara. Izborom novih, mladih  ljudi na vodeća mjesta u pojedinim stranačkim tijelima HSLS jasno signalizira usmjerenost stranke na bitne probleme s kojima će se hrvatsko društvu u cjelini susretati u 21. stoljeću.

Sukladno gore navedenim načelima političkog djelovanja i razvoja stranke na čelo pojedinih tijela stranke izabrani su sljedeći kandidati:

Na mjesto novog predsjednika Središnjeg vijeća stranke:

 1. Toni Garac, dugogodišnji član HSLS-a koji odnedavno obnaša i funkciju predsjednika Županijskog vijeća HSLS-a u Splitsko – dalmatinskoj županiji.

Na 2 mjesta potpredsjednika Središnjeg vijeća izabrane su:

gđa Dragica Ratković,  gradonačelnica Varaždinskih Toplica i gđa Lada Terzić, članica HSLS-ovog ogranka iz Splita.

Na mjesto političkog tajnika stranke izabran je:

Izv. prof. dr.  Branko Petrinec, predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Zagrebačke županije.

Također, izabrano je 9 novih članova predsjedništva stranke, te su izabrani predsjednici 12 političkih odbora kako slijedi:

 1. Odbora za nacionalnu sigurnost
 2. Odbor za gospodarstvo i gospodarske reforme
 3. Odbor za zdravstvo
 4. Odbor za predškolski odgoj i obrazovanje
 5. Odbor za znanost i tehnologiju
 6. Odbor za kulturu
 7. Odbor za prostor, turizam i međunarodnu suradnju
 8. Odbor za poljoprivredu
 9. Odbor za lokalnu i regionalnu samoupravu
 10. Odbor za zaštitu okoliša
 11. Odbor za promet pomorstvo i veze
 12. Odbor za socijalnu politiku i branitelje

 

Zadatak odbora HSLS-a je izrada programskih načela i programske deklaracije HSLS-a a svi predsjednici odbora su birani po načelu meritokracije iz redova renomiranih stručnjaka i znanstvenika.

Povezani sadržaj

Prodaja službenog vozila

Prodaje se osobno vozilo Volkswagen Passat 1,6 TDI TRENDLINE, koji je u prometu od 2014. godine. Prijeđeni kilometri: 196.690. Boja: srebrna s...

Posted
RAČUNE NA SUNCE!

RAČUNE NA SUNCE!

Na konferenciji za novinare održanoj u srijedu, 11. ožujka 2020. HSLS je najavio da će u saborsku proceduru uputiti prijedlog zakona po kojem će...

Posted
SRETAN MEĐUNARODNI DAN ŽENA

SRETAN MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Danas, 8. ožujka obilježava se Međunarodni dan žena te koristimo ovu priliku da zahvalimo svim sugrađankama, članicama i simpatizerkama na trudu...

Posted