Liberalke dijelile letke za promjenu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji

Facebooktwitter

zakon o mo oplodnji
Aktivistice i aktivisti HSLS-a i Liberalki-ženske inicijative HSLS-a  organizirali su tijekom vikenda u gradu Zagrebu dvije akcije za izmjenu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji  u subotu, 1. listopada na jarunskoj tržnici te u nedjelju, 2.listopada na tržnici u Utrinama.

Na jarunskoj tržnici uz ostale aktiviste s građanima su komunicirale dr Linda Rossini Gajšak, potpredsjednica Središnjeg vijeća HSLS-a i dr Vera Katalinić Janković, predsjednica HSLS-ovog ogranka Trešnjevka Jug a na utrinskoj tržnici uz dr Lindu Rossini Gajšak i Allena Bartoša predsjednika HSLS-ovog ogranka Novi Zagreb Zapad, s aktivistima je bio i HSLS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini grada Zagreba Alen Ostojić kojemu su građani iznosili primjedbe i prijedloge vezane uz parkove, javne površine, regulaciju prometa i drugu kvartovsku problematiku.

Građanima su na štandu dijeljene dopisnice adresirane na Vladu i Sabor RH kojom traže hitnu izmjenu Zakona i omogućavanje zamrzavanja i zametaka svim parovima koji se bore s neplodnošću a što Zakonom iz 2009. godine nije omogućeno. Osim u Zagrebu akcija je održana i u Zaprešiću u subotu, 1.listopada gdje je s aktivistima Liberalki i zaprešićkog HSLS-a bila Jasna Capek Bonić, dopredsjednica zaprešićkog HSLS-a i dopredsjednica Liberalki Zagrebačke županije.

 Cilj akcije je osvješćivanje i podrška građana za promjenu ovog restriktivnog zakona a sljedeće akcije za izmjenu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji organizirati će se u Zagrebu na tržnici Špansko  u nedjelju, 9. listopada. Akcija je naišla na topli prijem kod građana.

Upravo provedeni popis stanovništva pokazao je da nas je sve manje i treba učiniti sve da se zaustavi taj negativni trend, obzirom da pokazatelji potvrđuju da je Hrvatska među europskim državama s najnižom stopom nataliteta i našimk parovima kojima je potrebna medicinska pomoć oko zasnivanja obitelji treba omogućiti zakonsku regulativu kao što je praksa u većini europskih zemalja.

Povezani sadržaj

HSLS opet daruje

HSLS opet daruje

I ove godine ženska inicijativa HSLS-a županije Brodsko-posavske i općine Velika Kopanica proveli su humanitarnu akciju darivanja potrebitih...