Završni skup liste br.12: “Vrijeme je da političke laži stavimo u muzej!”

Facebooktwitter

Na Međunarodni Dan muzeja u Zagrebu je na prigodan način otvoren Muzej lažnih obećanja u organizaciji Liste br. 12 na predstojeće izbore za Europski parlament, koju čine Hrvatska socijalno-liberalna stranka, Nacionalni forum, Lista za Rijeku i Primorsko goranski savez. Muzej je otvorio predsjednik Nacionalnog foruma i nositelj liste br. 12 Nikica Gabrić.
Na predstavljanju izložaka lažnih obećanja i otvorenju muzeja u središtu Zagreba okupili su se brojni članovi i simpatizeri stranaka političkog centra i građani glavnog grada Hrvatske. U Oktogonu koji spaja Ilicu u Cvjetni trg građani su mogli pogledati postavljenu izložbu političkih laži, a svojim glasovanjem na licu mjesta mogli su izabrati najveću od njih.
Govoreći o potrebi promjene kulture ponašanja u političkom životu i na javnoj sceni, predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić posebno se osvrnuo na neodgovorno i olako davanje obećanja građanima i biračima od strane političara, posebno u izbornim kampanjama.

„Vrijeme je da političke laži stavimo u muzej i označimo završetak ere lažnih obećanja, kojima nas razne političke opcije obasipaju iz dana u dan. Javno dano obećanje ima snagu preuzete obveze. Preuzeta obveza u ime i za račun građana nosi sa sobom i obvezu polaganja računa o izvršenom. Građani imaju pravo znati istinu. Neizvršeno obećanje je LAŽ! Na lažima se ne gradi budućnost! Lažnim obećanjima ne smije više nitko od građana u ovoj zemlji tražiti mandat, da u njihovo ime i za njihov račun obavlja poslove u interesu Hrvatske i njenih građana“, izjavio je Nikica Gabrić.

Na skupu je govorila i kandidatkinja na listi Renata Šeperić Petak, naglasivši pri tome: „Siromaštvo i strah stvaraju lažljivce. Svaki sporazum između istine i laži uvijek je na štetu istine. Tko laže za tebe lagati će i protiv tebe. Zato glasajte za listu br. 12 jer to su ljudi koji su se dokazali u svom području, i ne moraju se služiti lažima kako bi dokazali vjerodostojnost“.

Povezani sadržaj

Telefon: 01 4810 401
Fax: 01 4810 404
Trg Nikole Zrinskog 17/1, 10 000, Zagreb
hsls@hsls.hr