T-portal: ‘Koalicija Kosor i Keruma znak je slabosti, a ne snage’

Facebooktwitter


‘Na izborima 4. prosinca sigurno će doći do promjene vlasti, pa Hrvatskom više neće vladati ni politički šerifi na čelu s HDZ-om, koji za koalicijske partnere vole imati lokalne šerife, niti će javni ovrhovoditelji kao neki novi šerifi provoditi ovrhe građanima za 100, 500 ili 1000 kuna’, poručio je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a.

‘Na loš Zakon o ovrsi na novčana sredstva upozoravali smo prvi, još u ožujku, a sad se taj zakon dodatno radikalizirao podzakonskim aktima po kojima će ljudima u kuće upadati javni ovršitelji i plijeniti im imovinu. Učinit ćemo sve da nakon parlamentarnih izbora suspendiramo sve akte koji su doneseni prošlih dana’, obećao je Kosor s medijske konferencije.

HSLS jedino priznaje, kako je rekao njegov čelnik, sudske ovršitelje koji, kao i dosada, mogu raditi ovrhe samo po nalogu suda. Sve drugo bi, smatra on, moglo dovesti i do socijalnih nereda, pa i nasilja.

Kosor upozorava da bi se moglo dogoditi da se ‘ovršitelji pretvore u državne utjerivače dugova i to u najtežoj socijalnoj situaciji nakon Domovinskog rata’, čemu se oštro protivi.

Ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića upitao je ‘da li se posljednjih mjeseci previše bavi politikom, pa nije stigao dobro proučiti akte koje donosi njegovo ministarstvo’.

 

‘Neka ministar Bošnjaković javno kaže koga je odredio za državnog šerifa koji će utjerivati dugove tajkunima koji godinama ne plaćaju doprinose za plaće. Dakle, tko su šerifi za velike korporacije i tajkune, koji će njima utjerivati dugove’, upitao je Darinko Kosor.

Komentirajući sklopljeni koalicijski sporazum HDZ-a i Kerumovog HGS-a, čelnik liberala je najavio da će ‘4. prosinca biti završeno sa svim šerifima – i javnim ovrhovoditeljima, i političkim šerifima’.

‘Ako to do jučer nije bilo sigurno, nakon koalicije HDZ-a i Keruma to je apsolutno jasno. Ta će loša vlast pasti, jer je koalicija dokaz njihove slabosti, a ne snage’, zaključio je Kosor.

CIJELU SNIMKU TISKOVNE KONFERENCIJE MOŽETE VIDJETI NA NAŠEM YOU TUBE KANALU: 

http://www.youtube.com/watch?v=ZZWO7zmgRpo

 

Povezani sadržaj