Senko Bošnjak: ‘Ne bojimo se govoriti i o nepopularnim potezima’

Facebooktwitter


POŽEGA
 – Ono što govore i HDZ i Kukuriku koalicija je jedno te isto, samo malo modificirano. Hrvatska međutim treba novu politiku koja će biti okrenuta prema radu i monetarnoj politici kako se nakon izbora Hrvatskoj ne bi dogodio MMF i bankrot – izjavio je na konferenciji za medije koordinator HSLS-a za 5. izbornu jedinicu Zlatko Aga. Petu izbornu jedinicu čine Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska i Požeško-slavonska županija.

Bez bojazni riješiti očite probleme

Druga na listi HSLS-a u našoj izbornoj jedinici Ružica Vidaković (potpredsjednica stranke i zamjenica župana za društvene djelatnosti u Brodsko-posavskoj županiji) istaknula je kako HSLS na predstojeće zbore izlazi samostalno s hrabrim ljudima i hrabrim programom te da se stranka ukoliko bude participirala vlast neće bojati povlačiti i nepopularne poteze kako bi se učinili kvalitetni pomaci koji bi značili bolji život svih građana.

Govorila je i o socijalnim davanjima rekavši kako pomoć danas prima svatko, i oni kojima je ona neophodna, ali i oni koji mogu, ali ne žele raditi te da i na tom planu treba napraviti reda. Kada je riječ o obrazovanju Vidaković je rekla kako je stav HSLS-a da jedino redovni studenti koji izvršavaju svoje obveze redovito i daju uvjete u roku mogu imati besplatno školovanje.

Na strani malih i srednjih poduzetnika

Prvi na listi HSLS-a u 5. izbornoj jedinici Senko Bošnjak (predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara) rekao je kako birači u Hrvatskoj na ovim izborima imaju šansu glasati za program HSLS-a koji je odlučno na strani malih i srednjih poduzetnika. Pri tome je iznio stav stranke da treba pomoći tom većinskom dijelu hrvatskog gospodarstva koji je preopterećen parafiskalnim nametima naglasivši kako treba omogućiti bolje uvjete poslovanja jedinstvenom poreznom stopom te povećanjem neoporezivog dijela plaće radnika s 1800 na 3000 kuna.

Govoreći o mirovinama Bošnjak je rekao kako je upravo HSLS nametnuo temu povratka osiguranika iz 2. u 1. mirovinski stup što je aktualna Vlada i prihvatila.
O reformi lokalne uprave i samouprave Bošnjak kaže da će se HSLS zalagati za ukidanje županija i formiranje 4 regije u Hrvatskoj kako bi se lakše povlačila sredstva Europske unije.

Domaćin Nino Smolčić rekao je kako će se predizborni skup i predstavljanje programa HSLS-a biračima u Požegi održati početkom studenoga.

Povezani sadržaj