Programski skup Domoljubne koalicije za VII izbornu jedinicu: “Snažno pokrenuti gospodarstvo!”

Facebooktwitter

programski skup karlovac 10 10 15 2U prepunoj Sportskoj dvorani «Mladost» u Karlovcu u subotu, 10. listopada održan je programski skup Domoljubne koalicije na kojem je predstavljen Izborni program “Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska”. Članove HSLS-a iz VII. Izborne jedinice koji su nazočili Programskom skupu predvodile su dr Višnja Mihalić Mikuljan, predsjednica Županijskog vijeća HSLS-a Karlovačke županije i dr Linda Rossini Gajšak, potpredsjednica HSLS-a i izaslanica predsjednika HSLS-a Darinka Kosora.

Gospodarski program predstavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, uz napomenu da Vlada na odlasku nema koncept niti ideju kako izvući zemlju iz krize. – Vlada na odlasku je bez voznog reda, nažalost, to je samo finale četverogodišnje obmane, partijskog podobništva, korupcije, atmosfere obračuna pokušaja rušenja temeljnih vrijednosti moderne hrvatske države. Hrvatska nažalost, raste samo u problemima, od svih problema najvažniji je nezaposlenost, odlazak mladih i depopulacija i sve veće zaduživanje.

Naš dug raste 450 kuna svake sekunde, svatko od nas je zadužen za 77.000 kuna, zadužili su nam i praunuke. Naš program je ambiciozan, ali ostvariv. Jer vjerujemo u našu snagu i hrvatskog čovjeka kojemu je dosta jalove Vlade. Želimo ostvariti 5 posto rasta BDP-a , uzeti 5 milijardi eura iz EU Fondova, 5 % posto smanjiti nezaposlenost i 5 posto povećati mirovine. Mi ne želimo Hrvatsku u kojoj bogati imaju sve više, a siromašni sve manje. Naš prvi prioritet, prva točka Izbornog programa, ultimativna obveza i domovinski zavjet je – snažno pokrenuti gospodarstvo. Borbu za kvalitetu života! To je moguće samo preko jakog poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, izvoznika i redovito i dobro plaćenog radnika. U čitavom mandatnom razdoblju planiramo kontinuirano smanjivati stope ukupnog poreznog opterećenja. Rasterećenjem poduzetnika i obrtnika povećat će se investicije, a one su glavni preduvjet za razvoj gospodarstva, poručio je Karamarko.

Povezani sadržaj