Predloži za Rovinj: HSLS pokrenuo portal za mišljenja i kritike građana

Facebooktwitter

“Uvjereni smo da bi građani neke stvari zasigurno htjeli promijeniti da ih netko želi saslušati: od sada to mogu zaista učiniti na našoj stranici gdje će svaki prijedlog biti pomno sagledan te će se uvažavati svačije konstruktivno mišljenje ili kritika”, rečeno je na medijskoj konferenciji Rovinjskog HSLS-a prilikom predstavljanja njihove internetske stranicu na kojoj se, kažu, građanima pruža mogućnost da napišu, predlože, kritiziraju i upozore na ono što žele.

Upravo na temelju jedne takve komunikacije, a koja se može opisati kao demokracija na djelu, može se zaključiti što građane u Rovinju najviše muči te kako oni vide rješenje problema u svome gradu, poručuju iz HSLS-a, ističući kako je portal je namijenjen svim sugrađanima, koji s njima dijele ljubav prema svome gradu i sukladno tome brinu o njemu te žele svojim inicijativama i prijedlozima izravno sudjelovati u njegovom razvoju.

“Naša je misija najbolje od vaših inicijativa provesti u stvarnost našim djelovanjem u Gradskoj skupštini i drugim relevantnim ustanovama u Gradu Rovinju”, poruka je rovinjskog HSLS-a.

Na novom portalu korisnici mogu predlagati i ocjenjivati ideje iz kategorija: Gospodarstvo, Kultura, Urbanizam i graditeljstvo, Prosvjeta, Znanost i tehnologija, Zdravstvo i socijalna skrb, Sport, Promet, Ekologija, Turizam, Razno. Najbolje ideje izabrane glasovima korisnika, te sudom posebnog, neovisnog povjerenstva, HSLS će predložiti za provedbu kroz Gradsku skupštinu i druge gradske institucije.

“Smisao portala je da svaki građanin ima priliku predložiti što promijeniti i unaprijediti u našem gradu”, rekli su na predstavljanju projekta predstavnici rovinskog HSLS. Osim što će građani moći predlagati, moći će i komentirati i ocjenjivati tuđe prijedloge.

Najbolje prijedloge zastupnici HSLS-a “gurat” će u Gradskoj skupštini. Kako bi motivirali što veći broj građana da se na ovaj način aktivno uključe u kreiranje gradske politike, najbolji će prijedlozi biti nagrađeni a, kako kažu, nije isključeno da će najaktivnijim predlagačima ponuditi i mjesto na listi HSLS-a.

Sličan projekt, naveli su, pokrenula je britanska vlada na inicijativu liberala na čelu s Nickom Cleggom, a rezultat inicijative bila su 44 tisuće prijedloga u samo mjesec dana te zagrebački ogranak HSLS-a s više od tisuću prijedloga.

“Naš je program namijenjen svim građanima grada Rovinja a posebno se želimo zauzeti za položaj mladih u društvu koji se danas nalaze u sve težoj i težoj situaciji i prisiljeni su napuštati grad. Naša je namjera da Rovinj osim poželjne destinacije postane isto tako poželjno prebivalište – grad u kojem se ostaje a ne iz kojeg se odlazi. Rovinj mora postati grad mogućnosti i šansi za svakog pojedinca, poručili su na kraju iz rovinjskog HSLS-a, najavljujući svoje smjernice povodom nadolazećih izbora.

Izvor: istarski.hr

Povezani sadržaj