Potpisan sporazum HSLS-HSS o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji

Facebooktwitter

28. studenog 2012. u Požegi HSLS i HSS grada Požege i Požeško-slavonske županije potpisali su sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Požegi i županiji.

Prem riječima Predraga Livaka, predsjednika požeškog HSS-a riječ je i sporazumu za zajednički izlazak na lokalne izbore u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji. „Potpisnice Sporazuma pozivaju sve političke stranke, udruge i istaknute pojedince koji pripadaju demokršćanskom, građanskom i uljuđenom političkom usmjerenju da podrže i pridruže se novom zajedništvu i inicijativi.“ – istaknuo je Livak.

Tomislav Martinčić, prvi čovjek požeškog HSLS-a istaknuo je kako HSLS sa HSS-om do sada ima dobru suradnju te da i on osobno kao županijski vijećnik ima ostvaruje dobru suradnju sa HSS-om, koji je dio županijske vlasti.

Županijski predsjednik HSLS-a Daniel Majer je istaknuo kako HSLS želi na izbore sa svima koji žele pravi treći put. „To su oni koji žele raditi i nuditi rješenja za konkretne probleme. Oni koji se ponašaju odgovorno. To nisu oni koji samo hodaju uokolo i govore kako se treba inatiti… Kome da se mi političari inatimo?!“ – zapitao je Majer, te zaključio: „Na političarima je da predlažu rješenja, a ne da glume narodne heroje. HSS je stranka koja u tišini pokušava nešto napraviti i zato s njima želimo okupiti sve koji hoće raditi.“

Željko Jakopović, županijski predsjednik HSS-a i zamjenik župana za gospodarstvo, rekao je kako se uistinu političari ne trebaju nikome inatiti te izrazio uvjerenje kako će koalicija HSS-HSLS na izborima ostvariti iznimno dobar rezultat.

Da HSLS i HSS misle ozbiljno pokazuje i činjenica da su potpisivanju pristupni bili predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Branko Hrg te predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Hrg je istaknuo stav Predsjedništva stranke da lokalne organizacije same mogu izabrati koalicijske partnere, a nakon izbora moraju biti spremni i odgovarati za takav izbor. Kosor je rekao kako su ljudi nezadovoljni sadašnjom koalicijskom vlasti, jer u godinu dana nisu napravili ništa, a također, još pamte i nesposobnost bivše vlasti. „Mi im nudimo treću opciju i nadam se da će oni to prepoznati. Pokazuje to primjer našeg kandidata za gradonačelnika Zagreba koji već sada opasno ugrožava kandidate drugih stranaka i uz dobar rad u idućih šest mjeseci, neće biti čudo ako Zagreb dobije gradonačelnika iz koalicije HSLS-HSS.“

Izvor: epozega.com

Povezani sadržaj