Nova politička rješenja za Liku – HSLS i HSP Ante Starčević zajedno na izbore

Facebooktwitter

HSLS Ličko-senjske županije organizirao je u srijedu 17. listopada neformalno druženje s novinarima na kojem su predstavljene smjernice za nastupajuće lokalne izbore na kojima će HSLS nastupiti zajedno s HSP-om Dr.Ante Starčević Ličko-senjske županije. Na konferenciji za novinare sudjelovao je i Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, Miro Matijević, predsjednik ŽV HSP Dr. Ante Starčević Ličko-senjske županije, te Dragan Martinović, potpredsjednik zagrebačkoga HSLS-a.

Ante Franić: Nužno je stvoriti treću opciju koja bi trebala dovesti do novih vjetrova u Lici

Pokušavamo  formirati  treći blok kao odgovor na neodgovornu vlast HDZ-a u proteklih 20 godina i neozbiljno ponašanje uvjetovano unutarstranačkim previranjima koje su njima kao političkoj opciji postale važnije nego što je narod na području Like. Već duže vrijeme imamo dobru suradnju na političkoj razini sa HSP-om Dr.Ante Starčević Ličko-senjske županije,  imamo isto razmišljanje da je nužno stvoriti treću opciju koja bi trebala dovesti do novih vjetrova u Lici-rekao je u uvodnoj riječi Ante Franić,predsjednik ŽV HSLS-a Ličko-senjske županije.

Darinko Kosor: HSLS nije imao nikakvih kontakata s HDZ-om za koaliciju za lokalne izbore

-Na ovoj press konferenciji htio sam demantirati informacije koje su se pojavile u državnim medijima da se radi neki veliki desni blok za lokalne izbore u kojem će biti HSLS. Vodstvo HSLS-a nije imalo nikakve kontakte  s vodstvom HDZ-a. To se pojavilo u medijima bez da se kontaktiralo s nama. Danas sam imao priliku pročitati u jednom tjedniku da se predsjednik HSS-a g.Hrg ograđuje od te koalicije.  Ni oni u većini Županija neće ići sa HDZ-om. Svaka je Županija priča za sebe, a što se tiče HDZ-a  Ličko-senjske županije stvar je jednaka kao i prije godinu dana kad smo rekli da treba promijeniti lošu vlast na čelu s Dadom Milinovićem i to mislimo i danas-rekao je Darinko Kosor,predsjednik HSLS-a.

Povezani sadržaj