Govor predsjednice HSLS-a Splita prof. dr. Ljiljane Vidučić na skupu u subotu u Splitu

Facebooktwitter

Izbori su pred vratima. Pozivamo vas da ne dopustite da se predizborna kampanja vodi na dječjem igralištu. Zato dobro ocijenite ljude i ocijenite programe.

Mi smo reformirani, obnovljeni HSLS. Stranka koja ima sposobno, vjerodostojno i pošteno vodstvo, ljude koji ne vole lagati i trgovati općim dobrom. Stranka koja je imala hrabrosti otvoriti svoje vodstvo i redove novim, stručnim ljudima i s ponosom oživiti svoje korijene prve stranke u Hrvatskoj. HSLS Vam nudi program izlaska iz krize, program za budućnost naše djece, za novo zapošljavanje, za bolji standard svih građana.

Gradska vlast je dobila izbore obećavši da će svojim gospodarskim iskustvom oživjeti gospodarstvo Splita. Nasuprot tome, Split je danas grad s nizom zaboravljenih projekata, mrtvih kapitala. Pokazuje se da je razvojna i antikrizna politika zakazala na svim razinama. Umjesto da se razvija i bude lokomotiva svojih gradova susjeda, otoka i zaleđa Split se pretvara u grad preživljavanja, promašenih razvojnih i prometnih rješenja.

HSLS se zalaže za poticanje investicija i pokretanje vitalnih gradskih projekata. Zatim, tražimo učinkovito upravljanje gradskim nekretninama i učinkovitiju administraciju. Tražimo financijsku i tehničku podršku poduzetnika te uklanjanje birokratskih prepreka. Konačno, umjesto sukoba interesa i podcjenjivanje glasa javnosti i neovisne struke tražimo uključivanje široke javnosti u rasprave o ključnim gradskim projektima i vrijednostima kao što su Marjan i Dioklecijanova palača.

Investicije su, znamo, pretpostavka razvoja i novog zapošljavanja. HSLS ima konzistentan, vrlo kvalitetan i cjelovit program, i ljude sposobne i vjerodostojne da ga realiziraju. Gospodarskim programom HSLS-a će stvoriti mogućnost za otvaranje 100 000 novih radnih mjesta. Potaknut ćemo investicije, ojačati konkurentsku poziciju, stvoriti uvjete za prevladavanje nelikvidnosti. Reformirati regionalni ustroj i povećati učinkovitost javne uprave.

Dopustite da vam se za kraj obratim kao prva na listi HSLS-a za X. izbornu jedinicu. Ako budem izabrana za saborsku zastupnicu, moj mandat bit će obilježen slušanjem glasom struke, glasom savjesti i vašim glasom.

Na temelju svoj profesionalnog rada gdje sam ostvarila zapažene rezultate, svog kratkog ali intenzivnog stranačkog rada gdje sam sa kolegama ukazivala na potrebu i način rješavanja niza gospodarskih i socijalnih tema, te na temelju mog volonterskog rada, gdje sam proteklih 20 godina intenzivno pomagala građanima Splita kroz razne oblike humanitarnog rada, mogu obećati da ću nastaviti predano raditi za opće dobro, kako grada Splita tako i svake općine i grada u X. izbornoj jedinici, u području od Podstrane, Solina, Imotskog, preko Korčule, Dubrovnika, do Visa, Hvara, Brača.

Ako vam je dosta mlakih ideja i lažnih obećanja, ako se ne bojite zasukati rukave za svoju djecu i svoju državu, iziđite na izbore i glasajte za one koji misle drugačije, glasajte za HSLS.

Povezani sadržaj