Gospodarski forum HSLS-a u Daruvaru

Facebooktwitter

tribina u Daruvaru
DARUVAR – Samo u malom i srednjem poduzetništvu 100 tisuća ljudi dobilo je otkaz, gospodarstvo i realni sektor ne mogu više plaćati sve porezne namete, poručeno je s Gospodarskog foruma, koji je u četvrtak navečer, 6. listopada 2011. godine u Daruvaru organizirala Hrvatska socijalno-liberalna stranka.

Na temu Zaustavimo propast malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva, u dvorani gradskog kina, pred oko 250 posjetitelja, govorili su predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, predsjednik županijske i daruvarske gradske organizacije stranke Alen Baščevan, ekonomski strateg HSLS-a Josip Budimir i predsjednik bjelovarskog ogranka HSLS-a te predsjednik Mladih hrvatskih liberala Dario Hrebak.

Baščevan je i ovom prigodom podsjetio na nerazvojne projekte grada, koji nisu rezultirali zapošljavanjem, od termalnog vodenog parka, glavnog gradskog trga do fontane, u koje je uloženo 75 milijuna kuna. Ništa bolja situacija nije ni na selu, dodao je, dajući primjer Končanice iz koje se prema zadnjem popisu stanovništva iselilo 500 ljudi, odnosno četvrtina stanovništva.

Osvoji li HSLS u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji dva mjesta u Saboru, drugi će mandat podijeliti dva zastupnika, jedan iz Bjelovara i drugi iz Daruvara, najavio je na sinoćnjoj tribini Dario Hrebak.

Smanjenje poreza na dohodak, povećanje stimulacije za zapošljavanje, ukidanje nameta javnih tvrtki i lokalnih vlasti, produženje roka plaćanja PDV-a s 30 na 60 dana – neke su od mjera Gospodarskog programa HSLS-a, o kojem je govorio ekonomski strateg stranke, Josip Budimir.

HSLS je stranka za sve ljude koji misle drugačije, istaknuo je na tribini predsjednik stranke Darinko Kosor. Naglasio je kako stranka ima rješenje za izlazak iz gospodarske krize, ali je on nemoguć bez većih rezova i smanjenja državne potrošnje. 

Povezani sadržaj