Dražen Budiša posjetio Zadar

Facebooktwitter


ZADAR – Trodnevno obilježavanje 20. obljetnice obrane grada Zadra te zaštitnica župe Gospa od Ružarija proslavljeno je 9. listopada 2011. g.  svečanim misnim slavljem u župi sv. Petra na Ploči nakon kojeg je uslijedila svečana procesija s gospinim kipom kroz mjesto. Svečanu misu predvodio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac. Misi su nazočili brojni mještani područja Ploča, Dračevac i Gaženica, branitelji IV Splitske brigade I zadarski  branitelji, Gradonačelnik Grada Zadra, saborski zastupnici Ana Lovrin I Branko Kutija, te Dražen Budiša, nekadašnji ministar ratne vlade RH zadužen za područje Zadra i Šibenika. Na poziv županijskog HSLS-a Zadarske županije gospodin Dražen Budiša odazvao se cjelodnevnom boravku u Zadru.

Budišu su mnogobrojni građani neposredno poslije svečanog slavlja poželjeli osobno upoznati i pozdraviti.

U poslijepodnevnim satima  Budiša je iznandio najstarije mještane poznavanjem igre naših starih – tzv. “šijavice” odnosno “mure”. Na oduševljenje prisutnih pokazao je zavidno umijeće u toj staroj dalmatinskoj igri.

Na poziv lokalnih mještana Ploče i Dračevca, g. Budiša odigrao je i “na buće” što je također iznenadilo prisutne budući da je g. Budiša poznavatelj i ljubitelj te igre još iz svojih mladih dana. Neposredan i prirodan kakav jest, osvojio je sve prisutne koji su ga pozvali da ih posjeti i dogodine.

Boravak u Zadru završio je kratkim druženjem s članovima zadarskog Ogranka HSLS-a

Povezani sadržaj