Budiša u Sinju: Postoji opasnost da se hrvatski brod naglo nagne ulijevo

Facebooktwitter


Hrvatski brod 20-ak godina bio je nagnut na desnu stranu. Sada postoji opasnost da se naglo nagne ulijevo i uz predsjednika države koji je također došao s lijeve strane izgubi ravnotežu. HSLS kao jedina stranka neumrežena s lijevima ni s desnima, neopterećena totalitarnim ideologijama, bez hipoteke Jasenovca ili Blajburga, jamči stabilno vođenje hrvatskog broda. Dajući glas meni i listi koju nosim u 9. izbornoj jedinici odabrat ćete stranku i političku opciju od koje, uza sve nedostanke, u Hrvatskoj bolje nema.


Ovom porukom Dražen Budiša u subotu je u prepunoj dvorani hotela Alkar označio završetak predizbornog skupa HSLS-a za Sinj i Cetinsku krajinu. U podužem izlaganju Budiša je kazao da su od osamostaljenja stvarane dvije Hrvatske: jedna službena i druga paralelna s kojom se danas suočavamo.

– Ti koji su stvarali paralelnu Hrvatsku imali su izborne programe za obmanjivanje i prijevaru javnosti. Umjesto liberalnog kapitalizma i demokracije razvijali su državni i rođački kapitalizam. Iako ni danas ne živimo dobro koliko smo mogli i trebali moramo se suočiti s činjenicom da kratko vrijeme moramo živjeti lošije kako bismo izišli iz krize.

Budiša se na kraju osvrnuo i na javne prigovore kako je više puta dolazio u politiku i odlazio. Da, kazao je, to sam radio zato što nisam bio ravnodušan, a za mnoge bi bilo bolje da u politiku nikada nisu ušli.

Najavljujući Dražena Budišu kao saborskog zastupnika, jedinog koji će uz Kukuriku koaliciju i HDZ proću u 9. izbornoj jedinici, Darinko Kosor pozvao je na promjenu loše vlasti HDZ-a i HSS-a za koje je rekao da im je potrebna katarza, kakvu je prošao i HSLS.

Gospodarski program HSLS-a predstavio je gospodarski strateg te stranke Đakovčanin Josip Budimir, po ocu podrijetlom iz Maljkova. Budimir je ustvrdio da je Hrvatska danas suštinski, odnosno gospodarski i financijski, puno bliža Grčkoj nego Austriji. HSLS, kaže, ima program kako to promijeniti. Budimir se zalaže za ukidanje svih nameta na investicijska ulaganja, povećanje neoporezivog mjesečnog dohotka sa 1.800 na 3.000 kuna uz uvođenje jedne porezne stope, a zaključio je kako HSLS-u ne treba MMF jer su ljudi te stranke, ustvrdio je, sposobni voditi svoju zemlju. 

Na sinjskom predizbornom skupu još je, u ulozi domaćina, govorila dr. Anita ŠimacRako, predsjednica sinjskog ogranka i županijske organizacije HSLS-a.

Povezani sadržaj