Budiša u Kaštelima: HDZ je na vlast doveo komuniste

Facebooktwitter


– Loša gospodarska politika i nefunkcioniranje institucija države nejveći su problemi Hrvatske. Danas sam se imao priliku upoznati sa nizom problema, a najgora je činjenica da u drugom po redu gradu u Splitsko-dalmatinskoj županiji više od tri tisuće kućanstava nema pitku vodu.

Mnogi nam posljednje vrijeme poručuju kako neću proći u svojoj izbornoj jedinici uz obrazloženje kako sam prije deset godina na vlast doveo komuniste. HDZ godinama protiv mene vodi takvu prljavu politiku – izjavio je to u subotu na predizbornom skupu HSLS-a u Kaštelima nositelj liste u devetoj izbornoj jedinici Dražen Budiša.

– Nisam ja na vlast doveo komuniste već je to svojom politikom napravio upravo HDZ. Ministru zdravstva Darku Milinoviću ovom prigodom Budiša poručuje kako možda i jesu pomogli da na vlast dođe 30 tisuća bivših komunista ali smo ih mnogo više tada makli, potjeravši HDZ sa vlasti.

– Kao najočitiji primjer naveo bih aktualnu premijerku Jadranku Kosor koja se u Savez komunista upisala u trenutku kada se meni sudilo zbog nacionalnih osjećaja,poručio je Budiša onima koji ga prozivaju,kao i građanima kojima je dosta laži i demagogija da za mjesec i pol na izborima svoje povjerenje daju čovjeku koji ima više od 40 godina političkog iskustva, čovjeku bez repova i afera,čovjeku kojemu je poštenje na prvom mjestu. A to sam ja, zaključio je Dražen Budiša.

Uz njega, na predizbornom skupu u Kaštelima uz brojne simpatizere koji su lukšički dvorac Vitturi ispunili do posljednjeg mjesta, nazočila je i čelnica splitskog ogrankaLjiljana Vidučić te ekonomski strateg HSLS-a Josip Budimir.

– Oni koji vam poručuju i nude posao vani,u stranim zemljama EU-a,niti jednog trenutka nebi trebali voditi ovu zemlju.Poduzetnici su naš gospodarski program ocijenili najboljim, boljim od HDZ-ovog i onog Kukuriku koalicije.Nemoguće će biti izaći iz krize bez bolnih rezova,a svi oni koji vam govore kako ih neće biti,ne govore istinu.

Odlučne mjere su neizbježne, nekome će se morati nešto uzeti da bi izašli iz krize. Povećanje konkurentnosti gospodarstva,pitanje nelikvidnosti te ohrabrenje investitora na ulaganje,neke su samo od mjera za spas zemlje,kazao je Budimir.

Preneseno iz Slobodne Dalmacije – 15.10.2011.

http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/152142/Default.aspx

Povezani sadržaj