Bjelovarski HSLS prozvao gradsku vlast

Facebooktwitter

Želimo ovim početkom presice u 12,05 sati na simboličan način pokazati “koliko je sati” za bjelovarsko gospodarstvo čiji je negativni trend više nego očit. Mi smo upozoravali dok je bilo “pet do 12”, tražili hitnu temetsku sjednicu Gradskog vijeća,no gradska vlast se na to nije obazirala – poručio je Dario Hrebak, predsjednik gradskog HSLS-a na jučerašnjem predstavljanju programa s kojim liberali izlaze na predstojeće lokalne izbore.

Naglašavajući da žele mijenjati političke standarde i “čistih ruku” izaći pred javnost, Hrebak je predstavio program simboličnog naziva “5 X 5 za Bjelovar” u kojem se uz ostalo spominje informatizacija gradske uprave,vraćanje života u domove mjesnih odbora i na gradski korzo, mijenjanje identiteta i modernizacija gradske tržnice te izgradnja glazbene škole i Doma hrvatskih branitelja.

Što se gospodarstva tiče liberali bi uz ostalo smanjili spomeničku rentu, ali i izbacili politiku iz nadzornih odbora. Kritizirajući aktualnu vlast na čelu s gradonačelnikom Korušecom Hrebak je ironično ustvrdio da smo nakon njihovog “silnog” rada u ovom četverogodišnjem mandatu dobili jedino novog gradskog VW Passata, socijalnu rezidenciju od 150 kvadrata i dva rotora te da su pritom sebi podigli plaće.

Posebno se osvrnuo i na stanje u Elektrometalu prozivajući vlast da sada pokušava oprati ruke, no neće moći izbjeći odgovornost za katastrofalno stanje u tvrtki kojoj je Grad vlasnik 24 posto dionica. – Mogu nas zvati političkim adolescentima, no to im neće pomoći jer ovaj HSLS nitko neće ušutkati a oni su itekako odgovorni za stanje u Elektrometalu – poručio je Hrebak podsjećajući da je gradska vlast još u srpnju podržala odluku Uprave Elektrometala da isplati dividendu koja je kasnije ipak povućena.

Izvor: vecernji.hr

Povezani sadržaj