darinko kosor varazdinU subotu, 23. svibnja 2015. u Varaždinu HSLS je proslavio svoj 26 rođendan. Na svečanosti je uz predsjednika Kosora, političku tajnicu Doricu Nikolić, ekonomskog stratega Josipa Budimira, potpredsjednika Hrebaka i druge članove vodstva stranke te članove iz svih županija prisustvovao i dugogodišnji predsjednik HSLS-a Dražen Budiša.

U ime domaćina pozdravne govore održali su Zoran Vidović, predsjednik Ogranka HSLS-a Varaždin i Miljenko Ernoić, predsjednik Županijskog vijeća.

Josip Budimir, ekonomski strateg HSLS-a govorio je na temu: „Zašto misli da je Hrvatska osuđena na uspjeh?” Istaknuo je važnost strukturnih reformi te je rekao da ako su kamate na javni dug 3,5% BDP-a, onda obećanih 0,5% ili 1% rasta nije izlaz iz krize. Istaknuo je da Hrvatska ima mnogo veće potencijale koje treba aktivirati ambicioznijim reformama o kojima HSLS govori već četiri godine.

U svom govoru predsjednik Kosor je rekao da je cijela zemlja postala stožer za očuvanje krivih navika i loših običaja. Na taj način problemi se ne mogu riješiti te da Hrvatskoj treba novi duh patriotizma i odgovornosti. Dodao je da Hrvatska nije samo u gospodarskoj nego i u društvenoj i moralnoj krizi. Kazao je da lopov može ukrasti milijune kuna, ali oni koji ne znaju mogu napraviti štetu i od milijarde kuna. Kazao je da ova Vlada možda ne krade, ali neznanjem radi veće štete od svih lopovluka. istaknuo je da očekuje pobjedu naše koalicije na sljedećim parlamentarnim izborima.

Na kraju svečanog dijela ženska vokalna skupina KLAPA LUCERNE otpjevala je nekoliko pjesama. Liberali su druženje nastavili na prigodnom domjenku.