U subotu 7. prosinca 2013. godine održana je županijska skupština HSLS-a Osječko-baranjske županije u Osijeku na kojoj su sudjelovali delegati ogranaka iz gradova i općina cijele županije. Na skupštinu su izabrani Tomislav Kuna za predsjednika, Ivana Jagurinac i Hrvoje Šleder za potpredsjednike, Nataša Turić za tajnicu te Elvira Strmečki za rizničara HSLS-a Osječko-baranjske županije. Uz to, izabrani su članovi županijskog vijeća, nadzornog odbora te statutarne komisije.

Članove HSLS Osječko-baranjske županije pozdravio je predsjednik HSLS Darinko Kosor te potpredsjednik stranke Dario Hrebak.

Nakon otvaranja skupštine Darinko Kosor pozdravio je delegate skupštine te nazočne članove. U govoru se osvrnuo na budućnost HSLS-a i napomenuo da održavanje skupštine treba gledati u kontekstu budućih izbora. U svega dvije sljedeće godine Hrvatsku čeka održavanje tri važnih izbora: izbori za Europski parlament, predsjednički izbori te izbori za Sabor RH.

Na svim izborima u izbornoj utakmici će sudjelovati i HSLS. Kako je HSLS stranka u kojoj najvažnije odluke o stranci, pa tako i o načinu nastupa na pojedinim izborima, donosi Središnje vijeće HSLS-a, skupštinu županijske organizacije treba gledati i u tom kontekstu. Već od veljače sljedeće godine Središnje vijeće ulazi u proces odlučivanja vezan uz nastupe na izborima, a novoizabrani dužnosnici, koji će ujedno biti predstavnici HSLS-a Osječko – baranjske županije u Središnjem vijeću, sudjelovat će u tim procesima.

Nakon skupštine održan je susret članova uz prigodni domjenak.