Tiskovna konferencija HSLS-a Đakovo 14.6.2011.

djakovo presStanje u djelatnosti osposobljavanja kandidata  za vozače i provedbi vozačkih ispita  nije dobro, naglasili su Zvonko Grbavac,dipl.oec.  i  mr. Ivan Crnoja, dipl.ing.prometa,  na presici koju su održali 26. svibnja 2011.
 
Zbog gospodarske situacije, mali broj kandidata ne  uključuje se u program osposobljavanja za vozače, tako da autoškole  ne mogu podmirivati svoje financijske obveze, ukazao je i na problem Rješenja o određivanju ispitnih centara za provedbu vozačkih ispita koje je donio Ministar unutarnjih poslova na prijedlog Hrvatsog autokluba. Primjerice,  autoškole grada Belog  Manastira mogu osposobljavati kandidate za vozače A1, A2, A, B, B+E, F,G,M, dok se osposobljavanje za C, C+E kategorije vrši također u Belom Manastiru, a provedba vozačkog ispita u Osijeku, zanimljivo za grad koji ima srednju prometnu školu u kojoj se  obrazuju za  zanimanje vozač motornog vozila u redovitom srednjoškolskom obrazovnom programu, ne mogu vozački ispit provesti u gradu Belom Manastiru jer grad nema minimum prometno-tehničkih uvjete u skladu sa zahtjevima i sadržajima Programa vozačkog ispita, zanimljivo za osposobljavanje imaju, a za provedbu vozačkog ispita nemaju.
 
Sličnu sudbinu dijele grad Požega, Ilok, Đakovo. Zanimljivo za grad Đakovo da po Rješenju mogu se provoditi ispiti za pružna vozila ( tramvaji ) a za „D“ kategoriju ( autobus )  se ne može. Đakovo nema pružnih vozila (tramvaja) ali po hakovcima i to se može. Grad Valpovo nema status ispitnog mjesta po Rješenju, ali tu se vozački ispiti mogu provoditi,  sjetimo se HDZ-ovih političara koji su iz Valpova. 
 
 Zvonko Grbavac spomenuo je vrlo visoke naknade za stručni nadzor, koje auto škole plaćaju HAK-u i MUP-u. To su veliki financijski iznosi neprimjereni recesiji i teškoj situaciji u gospodrstvu, a koje se odražava i na stanje  autoškola, ocijenio je Grbavac, zatraživši da se  naknade smanje.