Ovaj vikend u Samoboru su održane Strateške konzultacije HSLS-a na kojima se okupilo vodstvo i Središnje vijeće HSLS-a, gradonačelnici i načelnici te predstavnici HSLS-a u Vladi RH.

Vezano uz aktualnu političku situaciju, stav je HSLS-a da je Hrvatskoj u ovom trenutku potrebna stabilnost, u jeku globalnih kretanja, nesigurnosti, rata, pandemije, izbjegličke krize i posljedica koje proizlaze iz toga poput inflatornih pritisaka, problema s lancima opskrbe i promjenama u energetskim politikama i odnosima.

U danim okolnostima, ova Vlada ima našu podršku, kako za zadržavanje stabilnosti države, tako i za ciljane i nužne prilagodbe da bi se izašlo iz situacije koja utječe na sve nas.

Kao konstruktivni dio vladajuće većine, HSLS vidi nužnost osvježenja u Vladi upravo kako bi se usredotočili na rješavanje ključnih problema s ciljem osiguranja stabilnosti gospodarstva i društva u cjelini te ostvarivanja strateških ciljeva RH – ulaska u eurozonu i Schengenski prostor.

Vlada RH je tu da rješava probleme i u ovoj situaciji vidimo to kao nužno potreban korak za uspješnu drugu polovinu mandata.

Dario Hrebak
Predsjednik HSLS-a