nino smolcic
Tim za apliciranje za fondove EU

Nije najgora stvar nemati novca, ali kombinacija nedostatka ideje i tima je ubojita formula koja vodi u propast. Moramo vratiti Požegu u tokove razvoja. Treba smanjiti tenzije u Gradu. Uvjeren sam da se može bolje – rekao je Smolčić, koji na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća namjerava predstaviti  nove prijedloge od kojih su najzanimljiviji formiranje tima za apliciranje za europske fondove, financijska pomoć malim poduzetnicima, pitanje zemljišta za gospodarsku zonu i prijedlog ulaganja sredstava od prireza isključivo u razvoj.

Odbijanje šalje poruku

Odbili su razgovarati na sjednici Gradskog vijeća u petak o prijedlozima financijske potpore tvrtkama na području Požege i o poticajima za zapošljavanje. To je opasna poruka nezaposlenima – upozorava čelnik požeško-slavonskog HSLS-a.

Smolčićeva poruka mira

Smolčić je ustvrdio kako je Požežanima dosta onih kojima je ovaj grad samo odskočna daska za Zagreb. Ponavlja kako nije želio napustiti sjednicu i ne misli to ni činiti. 

– Želim razgovarati. Upozoravao sam da će proračun biti katastrofalnih 65 milijuna kuna, a situacija je na kraju još i gora. Moramo udružiti snage i koncentrirati se na razvoj.