koalicija sastanakČelnici stranaka koalicije predvođene Hrvatskom demokratskom zajednicom na današnjem su sastanku u Središnjici HDZ-a u Zagrebu izrazili zadovoljstvo zbog činjenice da će 11. siječnja ove godine Republika Hrvatska dobiti predsjednicu – Kolindu Grabar-Kitarović.

U razgovoru je istaknuto da gospođa Grabar-Kitarović ima najbolji program u kojem su prepoznati svi problemi hrvatskog društva. A što je još važnije, ističu koalicijski partneri, u programu „Za bolju Hrvatsku” ponuđena su rješenja za izlazak iz teške ekonomske i socijalne krize za koju je odgovorna vlast Ive Josipovića i Zorana Milanovića.

Na sastanku je razrađena strategija zajedničkog djelovanja za samu završnicu kampanje, a svi su koalicijski partneri najavili, kao i dosad, maksimalni angažman na terenu i potpunu mobilizaciju svojih članova i simpatizera.

Izraženo je čvrsto uvjerenje da će se uspješna suradnja – koja je već rezultirala nizom izbornih pobjeda – nastaviti trijumfom predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović.

Izaslanstva stranaka predvodili su: Tomislav Karamarko (predsjednik HDZ-a), Branko Hrg (predsjednik HSS-a), Ivan Tepeš (predsjednik HSP-a dr. Ante Starčević), Dario Hrebak (potpredsjednik HSLS-a), Ladislav Ilčić (predsjednik HRAST-a), Milivoj Špika (predsjednik BUZ-a), Goran Dodig (predsjednik HDS-a) i Stanko Belina (predsjednik ZDS-a).