hsls logoU Metkoviću 30. travnja 2015. prigodnim programom obilježena je 25. obljetnica Ogranka HSLS-a Metković koji je osnovan u ožujku 1990. godine.

Okupljenim članovima, simpatizerima i koalicijskim partnerima obratila se Miljenka Manenica, predsjednica ogranka, koja je nakon uvodne riječi i intoniranja hrvatske himne zamolila da se minutom šutnje oda počast poginulim hrvatskim braniteljima i preminulim članovima stranke.

Skupu se obratio predsjednik Županijskoga vijeća Ivo Gjaja i predsjednik mladeži HSLS-a Toni Garac, koji su govorili o značaju stranke u vremenu osnivanja i onome što HSLS može ponuditi u budućnosti.

Na Izbornoj skupštini u tadašnjemu Domu kulture za prvoga predsjednika Ogranka izabran je Željko Dragović, a za tajnika Markica Raič – podsjetila je Manenica, uzgred govoreći o formiranju stranke u Metkoviću devedesetih godina, kada je na Osnivačkoj skupštini nazočio tadašnji predsjednik stranke Dražen Budiša. Tako je prikazan i film o liberalima, počevši od 20. svibnja 1989., kada je Stranka osnovana, pa do današnjih dana u kojima HSLS predvodi Darinko Kosor. Govorilo se o povijesti stranke i o najistaknutijim članovima i to neponovljivom govorniku Vladi Gotovcu, prvome predsjedniku Budiši, a mogle su se vidjeti i fotografije iz metkovske Taverne nakon Osnivačke skupštine HSLS-a u našemu gradu.

– Iako HSLS u Gradskome vijeću Grada Metkovića trenutno nema svoje predstavnike, trudit ćemo se da se takvo stanje promijeni. Naša stranka ima jaku infrastrukturu na višim i nižim razinama upravljanja, stoga ću nastojati da se HSLS u Metkoviću aktivnije uključi u pitanja lokalne problematike – zaključila je Manenica.