Priopćenje za medije HSLS-a Ogranak Samobor oko zatvaranja medicinsko-biokemijskog laboratorija mr.sc. Verica Pavičić Beljak 7.6.2011.

Izražavamo duboku zabrinutost oko zatvaranja medicinsko – bokemijskog laboratorija mr.sc. Verica Pavičić Beljak  koji je prestao koristiti prostor u samoborskoj ispostavi Doma zdravlja Zagrebačke županije 5. lipnja 2011. nakon što je radi odbijenice ministra zdravstva i socijalne skrbi da nositeljici koncesije mr.sc Verici Pavičić Beljak  produži rad nakon navršene 65 godine života  s njom raskinut Ugovor o koncesiji za provođenje zdravstvene djelatnosti laboratorijske dijagnostike na području Grada Samobora.

Prestankom Ugovora o koncesiji medicinsko-biokemijski laboratorij kao i zaposlenici laboratorija vraćaju se u sastav Doma zdravlja Zagrebačke županije

Obzirom da je oprema koja se koristila u medicinsko-biokemijskom laboratoriju u vlasništvu mr.sc Verice Pavičić Beljak ( op. radi se o opremi najviših standarda u djelatnosti laboratorijske dijagnostike ) i nije otkupljena od strane Doma zdravlja Zagrebačke županije držimo  kako su građani Samobora trenutno zdravstveno ugroženi jer se laboratorijski nalazi ne obrađuju u Samoboru čime je upitno i kako se rješavanju hitni laboratorijski nalazi. Ova situacija ukazuje kako standard zdravstvene zaštite građana Samobora opada jer tek što se riješila problematika kirurške ambulante koja je bila zatvorena gotovo godinu i pol dana danas imamo nepovoljnu situaciju vezanu za laboratorij.

Apeliramo na mjerodavne da se situacija riješi u što kraćem roku kako naši sugrađani ne bi bili  zakinuti na onaj standard zdravstvene zaštite koji zaslužuju i koji su godinama imali što uključuje i medicinsko-biokemijski laboratorij dosadašnjeg standarda, suvremene opreme i s kvalificiranim zaposlenicima. 

dr.med. Linda Rossini Gajšak, v.r.

Predsjednica HSLS-a Ogranak Samobor