Uz „bitne“ događaje za Hrvatsku poput rasprave o tome koliko ćemo prezimena moći imati ili s kim je premijer hladio noge u moru na Hvaru jučer je potiho objavljena vijest:
HRVATSKE CESTE DO DALJNJEG ODUSTAJU OD GRADNJE BRZE CESTE SPLIT – OMIŠ i to za nekoliko sljedećih godina! Kažu da će barem dovršiti potez Trogir – Split; više ne vjerujemo!

Trebala je biti gotova u ljeto 2008 godine.

HSLS Split je više puta pozivao nadležne na dovršetak ove žile kucavice za našu regiju

Podsjećamo:
Tu su novci, tu je posao, a i tako željena energetska učinkovitost.
50 000 vozila dnevno tim pravcem prolazi (najprometnija cesta u državi). Neka ušteda bude samo pola litre goriva po vozilu to je 250 tis. kuna dnevno, ili 7,5 mil kn. mjesečno tj. 90 mil kn. godišnje. Samo na manjoj potrošnji goriva u 5 godina se vrati novac potreban za završetak; da ne govorimo o živcima, tlakovima i zdravlju vozača, turistima, izgubljenim radnim satima u gužvi, i svim ostalim multiplikatorima.

U vremenima kada nas bombardiraju Potemkinovskim projektima tipa: nabacimo žbuku na tisuće fasada; gradimo javne ustanove po principu JPP; (kako ide vraćanje takvih kredita pitajte u Varaždinskoj županiji) ili plutajuće vjetroelektrane i Zagreb na Savi, tiho prolazi vijest da ne možemo ili ne želimo financirati cestu koja donosi sve o čemu se govori: i posao, i uštede i zaradu.

Tko se ovdje pravi lud i da li stvarno povijest kod nas počinje od dana izbora nove vlasti. Ako nas prijašnji nisu slušali dokažite se vi novi.
Preusmjerite novce s fasada (500 mil. kn) u dovršetak ove ceste ili nam dokažite da je taj projekt isplativiji . Pričaju se bajke o novim projektima, a ne investira se u nešto tako bitno za ovu regiju.

Ponovo prozivamo naše narodne zastupnike nek se probude iz letargije i praznih pričica, te zajedno pritisnu vlast na onome što je bitno svakom stanovniku ovog područja. Prije nekoliko dana jedan od naših zastupnika je držao moralne prodike o tome kako se u Saboru ne razgovara o konkretnim stvarima. Evo njemu i svima ostalima prilika da snažno reagiraju u korist svih nas.

Članove HSLS Split koji će biti u našem Saboru neće trebati podsjećati što im je dužnost i zašto su plaćeni!