U nastavku prenosimo priopćenje zagrebačkog HSLS-a sa press konferencije Alena Ostojića, gradskog zastupnika HSLS-a i predsjednika zagrebačkog HSLS-a, održane u petak, 21. listopada 2016.godine, povodom postavljanja prve klupe za dojenje i prematanje beba u Gradskoj četvrti Podsused-Vrapče.

Zagrebački HSLS danas je u parku ispred zdravstvene stanice Podsused i buduće ljekarničke jedinice Gradskih ljekarni svečano postavio prvu klupu za dojenje i prematanje beba u Gradu Zagrebu. Pri tome je Alen Ostojić istaknuo:

  • imajući u vidu značaj dojenje za rast i razvoj djece, članovi zagrebačkog HSLS-a su vlastitim sredstvima u iznosu od 8.500,00 kn kupili i zajednici poklonili klupu za dojenje i prematanje beba. Lokaciju smo odabrali na prijedlog Gradskih ljekarni koje su nedavno postale prijatelj dojenja, na čemu iskreno čestitamo. Današnjim činom šaljemo snažnu potporu dojenju u javnosti. Pozivamo gradsku upravu da na centralnim dječjim igralištima diljem zagrebačkih 17 četvrti postave klupe za dojenje i prematanje beba kako bi zajednički unaprijedili kvalitetu života mama dojilja i naših najmlađih sugrađana, ali i ostvarili sve mjere koje  promoviraju dojenje a obuhvaćene su  Programom promicanja i unaprjeđenja dojenja u zajednici za razdoblje 2015.-2017., usvojenog na sjednici Gradske skupštine u veljači 2015. godine.
  • zagrebački HSLS snažno podržava dojenje u javnosti te gradsku upravu poziva da otvori web stranicu i aplikaciju za pametne telefone na kojima će se nalaziti sadržaj o svim značajkama dojenja, stručnim savjetima, najčešćim pitanjima i dr.,
  • gradskoj upravi predlažemo da uvede godišnju nagradu „Dojenje je zakon“, kojom bi se nagradile korporacije koje razvijaju program dojenja u korporacijama kao i trgovački centri, ustanove i druge pravne osobe koje imaju najbolje uređeni prostor namijenjen dojenju i previjanju djeteta,
  • gradonačelniku Milanu Bandiću predlažemo da sa svih 570 dječjih igrališta koja se nalaze na javnim površinama odmah ukloni pepeljare za cigarete i onemogući pušenje na dječjim igralištima.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA