U utorak 20. ožujka u gradskom paviljonu u Koprivnici potpisan je predizborni koalicijski sporazum za zajedničku listu za Županijsku skupštinu, koji je predstavio Darko Ledinski (SDP), kandidat za župana.

– Danas Podravska zvona zvone i mi smo potpisom začinili Podravsko-prigorsku djetelinu sreće, koaliciju SDP-a, HSU-a, HNS-a i HSLS-a. Nikada se nismo lakše i jednostavnije dogovorili, jer nas vodi zajednička želja da uzdignemo Koprivničko-križevačku županiju, koja je nekada bila među prvih pet županija u Hrvatskoj, a sada je u zadnjih pet, u ligi za opstanak i mi ju želimo vratiti u ligu prvaka – rekao je Ledinski.

Ugovor su potpisali Slavko Konfic (HSU), Melita Samoborec (HNS), Stjepan Lončar (HSLS) i Darko Ledinski (SDP).

– Ovo je nastavak programa iz Kukuriku koalicije i siguran sam da ćemo u njemu uspjeti u naredne četiri godine – rekao je Konfic. Lončar je dodao da idu dalje sa novim vizijama te da će raditi na gospodarskom razvoju županije.

– Prioritet su nam nova radna mjesta, a u županiju će doći nekoliko milijardi novih investicija. Ponovit ću i ono što sam već najavio, da ćemo u županiji stvoriti pet tisuća radnih mjesta, u idućih pet godina. Jer, osim što okolo zabavljamo ljude, iza svjetla pozornice ozbiljno radimo i uz naše ambicije i planove, možemo uspjeti – zaključio je Ledinski te dodao da Podravcima i Prigorcima žele vratiti optimizam.

Izvor: koprivnica.net
Autor: koprivnica.net
Foto: Mario Kos