U programu revitalizacije i jačanja općinskih i gradskih organizacija Hrvatske socijalno-liberalne stranke u Sisačko-moslavačkoj županiji u srijedu 26. listopada 2011. godine u prepunoj dvorani restorana „Barbara“ u Lipovljanima održana je Osnivačka skupština općinske organizacije HSLS-a Lipovljani. 

Za prvog Predsjednika novoosnovanog Ogranka HSLS-a Lipovljani izabran je Ivica Ksenić, Neven Popović i Nenad Laktašić za Dopredsjednike, Damir Tisaj  za Tajnika, Sanel Demiri za Rizničara dok su Bojan Kožić i Kristina Ksenić izabrani za članove  Izvršnog odbora.

Zahvaljujući prisutnim članovima na ukazanom povjerenju za primarni cilj Ivica Ksenić istakao je osnivanje temeljnih ogranaka kao i animiranje novih članova Hrvatske socijalno-liberalne stranke na području Općine Lipovljani.

Posebno se zahvalio Predsjedniku Ogranka HSLS-a Novska gospodinu Vladi Klasanu koji je aktivno vodio sve potrebne aktivnosti na animaciji članstva i za osnivanje Ogranka HSLS-a Lipovljani.

Osnivačkoj skupštini Ogranka HSLS-a Lipovljani obratili su se Nositelj Liste HSLS-a za 6 izbornu jednicu gospodin Davor Žmegač, Predsjednik izbornog stožera šeste izborne jedinice  gospodin Zdravko Nikšić, Predsjednik Ogranka HSLS-a Novska gospodin Vlado Klasan i Predsjednica Ogranka HSLS-a Kutina gospođa Biserka Stojić.