Članovi Županijske organizacije HSLS-a Krapinsko-zagorske županije zajedno sa g. Žarkom Katićem, Državnim tajnikom Ministarstva unutarnjih poslova i stranačkim dužnosnikom, povodom 150.. obljetnice rođenja hrvatskog slikara Otona Ivekovića (17.04.1869.g.), posjetili su njegov grob u rodnom Klanjcu  i odali mu počast. Oton Iveković je najveći hrvatski slikar iz razdoblja historicizma, velikan Hrvatskog narodnog preporoda koji je sav svoj stvaralački rad posvetio hrvatskom narodu, vođen idejom nacionalnog oslobođenja, čovjek koji je svjestan da se do toga cilja može doći samo jedinstvom cjelokupnog nacionalnog korpusa. Od samog početka svog stvaralaštva Oton Iveković slikao je motive iz hrvatske povijesti kao što su Oproštaj Zrinskog i Frankopana od Katarine, Smrt Petra Svačića, Starčević na Odru, Provala Nikole Zrinskog, Dolazak Hrvata na more i mnoga druga znamenita slikarska sjela kroz koje su mnogi naraštaji Hrvata upoznavali svoju povijest.  

G Žarko Katić, Državni tajnik MUP-a i stranački dužnosnik HSLS-a izjavio je da se djelovanje političkih stranaka ne ostvaruje samo u predstavničkim tijelima i izvršnoj vlasti kroz isticanje što se je sve napravilo i izgradilo, a pri se tome umjetnika kao što je Oton Iveković prisjeća prvenstveno od kulturnih institucija i udruga.

 Hrvatska socijalno liberalna stranka želi takove stereotipe mijenjati i uvesti jednu novu dimenziju u političkom djelovanju koju upravo u ovom trenutku prilikom obilježavanja sjećanja na velikana hrvatskog slikarstva Otona Ivekovića primjenjuje u praksi. Političke stranke moraju aktivnije usmjeriti svoje djelovanje i u područje kulture. Zato i mi u HSLS-u danas to činimo.