kutina 25 godisnjicaHSLS ogranak Kutina proslavio je 17.03.2015. godine u Hotelu Kutina 25. godišnjicu osnivanja ogranka u Gradu Kutini.

Svečanosti su prisustvovali brojni članovi HSLS-a ogranak Kutina, među kojima i osnivači ogranka Kutina, predsjednik HSLS-a Hrvatske Darinko Kosor, politička tajnica HSLS-a Hrvatske Dorica Nikolić, predstavnici političkih stranaka u Gradu Kutini, gradonačelnik Grada Kutine Andrija Rudić, gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan i predsjednica Gradskog vijeća Grada Popovače Marija Starčević.

Na otvorenju svečanosti ukratko je predstavljeno djelovanje, te rezultati rada HSLS-a ogranak Kutina od osnivanja do danas. Uslijedio je nastup ženskog vokalnog sastava SiDone iz Kutine, nakon čega su govor održali predsjednik HSLS-a ogranak Kutina Davor Kljakić, jedan od osnivača i bivši predsjednik ogranka Hrvoje Zorić, bivši predsjednik i gradonačelnik Grada Kutine Davor Žmegač, te predsjednik HSLS-a Hrvatske Darinko Kosor.

Davor Kljakić predsjednik HSLS-a ogranak Kutina, u svom govoru osvrnuo se na djelovanje ogranka kroz proteklih 25 godina od osnivanja do danas, te istaknuo da u Gradu Kutini gotovo nema niti jednog projekta ili uspjeha u izgradnji da u njima nije sudjelovao HSLS, iz čijih redova su potekli brojni gradski vijećnici, pročelnici i poduzetnici, koji su aktivno sudjelovali u radu i izgradnji Kutine, kao i gradonačelnici Grada Kutine Vladimir Rupčić, Velimira Toth-Prosoli i Davor Žmegač. Predsjednik je napomenuo da je HSLS u Kutini uvijek bila stranka koja je oko sebe okupljala ljude s progresivnim idejama, svjesne trenutka sadašnjosti i potreba budućnosti, te da će i nakon ove obljetnice ogranak Kutina ponovno biti pokretačka snaga grada, i boriti se za ostvarivanje gospodarske stabilnosti Kutine, zapošljavanje mladih i zaustavljanje loših trendova, kako bi Kutina postala uređeni dom za sve svoje stanovnike, posebno mlade građane za koje se očekuje da ostanu živjeti u svom gradu.

Hrvoje Zorić jedan od osnivača i bivši predsjednik ogranka, istaknuo je u svom govoru da je ogranak Kutina kroz proteklih 25 godina djelovanja imao jako veliki utjecaj na razvoj Grada Kutine, budući je dao veliki broj kvalitetnih ljudi koji su bili na vodećim pozicijama u gradu, kao i ideja i projekata, koji su tijekom godina i realizirani. Pored toga, napomenuo je da je HSLS bio prva osnovana politička stranka u novijoj hrvatskoj povijesti, a da je ogranak Kutina bio jedan od prvih koji je osnovan izvan Grada Zagreba. Na kraju govora Hrvoje Zorić dao je sadašnjem predsjedniku ogranka Davoru Kljakiću simboličan poklon, metar za mjerenje dužine s logom HSLS-a, te dodao da je svrha istog mjerenje demokracije, odnosno da isti predstavlja sredstvo za mjerenje pravednosti.

Davor Žmegač bivši predsjednik i gradonačelnik Grada Kutine, naveo je da je HSLS ogranak Kutina ostvario sjajne rezultate za Grad Kutinu kroz proteklo vrijeme djelovanja, te da stranka treba nastaviti raditi za budućnost i boljitak grada Kutine i svih građana.

Nakon održanih govora uslijedila je video prezentacija kroz fotografije kojima je prikazano djelovanje HSLS-a ogranak Kutina tijekom 25 godina, od osnivanja do danas.

Na kraju govor je održao Darinko Kosor predsjednik HSLS-a Hrvatske, koji je uputio čestitku osnivačima i novim članovima ogranka Kutina na do danas postignutim rezultatima, te naveo da je ogranak u Kutini jedan od najboljih ogranaka HSLS-a u Hrvatskoj. Navedeno se potvrđuje time što je HSLS u Kutini u nekoliko mandata imao gradonačelnika, što je stranka s najviše pobjeda i najviše gradonačelnika iz svojih redova u Gradu Kutini. Dodao je kako to treba u ovome gradu i sredini posebno poštovati, te da je uvjeren da će na idućim izborima u Kutini ogranak HSLS-a ostvariti svoj veliki povratak. Predsjednik HSLS-a na kraju je pozvao sve stranke u gradu da se ujedine i zajedničkim snagama doprinesu rješavanju problema Petrokemije, te da zajedno nastave raditi za dobrobit Grada Kutine, a članovima stranke poručio je da nastave kvalitetno raditi, kako bi stranka ostvarila pobjedu na idućim izborima, te ponovno iz svojih redova imala gradonačelnika Grada Kutine.

Nakon formalnog dijela svečanosti, nastavljeno je ugodno druženje uz prigodni domjenak.