Napustio nas je Hans – Dietrich Genscher

Facebooktwitter
N

apustio nas je Hans-Dietrich Genscher, jedan od najvećih zagovornika priznanja Hrvatske, čovjek bez čije vizije naša mlada demokracija nikada ne bi bila tako brzo prihvaćena, priznata i uvažavana od strane svjetske zajednice, državnik koji je stao uz Lijepu našu u najtežim trenucima Domovinskog rata, političar čija je mudrost usmjerila hrvatske napore za neovisnošću prema konačnoj vlastitoj državnosti, prijatelj velikog srca i duše koji je s radošću dolazio u naše krajeve, ne skrivajući koliko nepatvoreno uživa u prijateljstvu između Njemačke i Hrvatske.

Hans Dietrich Genscher

Dugogodišnji njemački ministar vanjskih poslova i vicekancelar, te dugogodišnji predsjednik njemačkih Liberala, uvelike je jedan od najzaslužnijih političara izvan Hrvatske u procesu međunarodnog priznanja naše države.

Uloga koju je odigrao u tom procesu zadužila nas je da ga pamtimo kao velikog prijatelja Hrvatske, ali i osobu bez koje hrvatska neovisnost koju smo stoljećima sanjali, ne bi tako brzo postala i naša dugo očekivana zbilja.

Hvala veliki prijatelju Hrvatske na svemu što si za nas napravio!

Povezani sadržaj

RAČUNE NA SUNCE!

RAČUNE NA SUNCE!

Na konferenciji za novinare održanoj u srijedu, 11. ožujka 2020. HSLS je najavio da će u saborsku proceduru uputiti prijedlog zakona po kojem će...