Napustio nas je Hans – Dietrich Genscher

Facebooktwittergoogle_plus
N

apustio nas je Hans-Dietrich Genscher, jedan od najvećih zagovornika priznanja Hrvatske, čovjek bez čije vizije naša mlada demokracija nikada ne bi bila tako brzo prihvaćena, priznata i uvažavana od strane svjetske zajednice, državnik koji je stao uz Lijepu našu u najtežim trenucima Domovinskog rata, političar čija je mudrost usmjerila hrvatske napore za neovisnošću prema konačnoj vlastitoj državnosti, prijatelj velikog srca i duše koji je s radošću dolazio u naše krajeve, ne skrivajući koliko nepatvoreno uživa u prijateljstvu između Njemačke i Hrvatske.

Hans Dietrich Genscher

Dugogodišnji njemački ministar vanjskih poslova i vicekancelar, te dugogodišnji predsjednik njemačkih Liberala, uvelike je jedan od najzaslužnijih političara izvan Hrvatske u procesu međunarodnog priznanja naše države.

Uloga koju je odigrao u tom procesu zadužila nas je da ga pamtimo kao velikog prijatelja Hrvatske, ali i osobu bez koje hrvatska neovisnost koju smo stoljećima sanjali, ne bi tako brzo postala i naša dugo očekivana zbilja.

Hvala veliki prijatelju Hrvatske na svemu što si za nas napravio!

Povezani sadržaj

PONOS HRVATSKE

PONOS HRVATSKE

Od srca čestitamo našim Vatrenima na osvojenom srebru na Svjetskom prvenstvu. Posebne čestitke našem kapetanu, istinskom vođi i najboljem igraču...