Donio sam odluku da više ne obnašam časno mjesto predsjednika GSGZ

Facebooktwitter

Darinko Kosor dao ostavku na mjestu predsjednika GSGZ Poštavani,

DONIO SAM ODLUKU DA VIŠE NE OBNAŠAM ČASNO MJESTO PREDSJEDNIKA GSGZ, PRVOG MEĐU JEDNAKIMA U NAJVIŠEM TIJELU GRADA ZAGREBA.

Za svoju odluku imam vrlo jasne povode i razloge.

Glavni razlog vidim u tome da više kao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba ne mogu kontrolirati da se ne donose štetne odluke u Gradskoj skupštini, a na račun građana i Grada u cjelini.

Isto tako, određena događanja zadnjih dana ubrzala su moju odluku; od ponovne odgode donošenja izmjena i dopuna GUP-a Zagreb (znate koliko sam bio angažiran oko toga), natječaja za nabavku automobila u iznosu od cca 50 milijuna kuna, pa sve do novih hapšenja u sustavu Gradske uprave. Što je previše, previše je!

Mandat od tri godine podijelio bih u dva dijela; prvih godinu i pol dana dobar, s puno usvojenih odluka i inicijativa, drugih godinu i pol dana obilježeno je privođenjem gradonačelnika, optužnicama i stagnacijom u prijedlozima Gradske uprave.

Gradska skupština se i u toj krizi, izdigla iznad parcijalnih političkih interesa i bila glavno mjesto stabilnosti funkcioniranja svih institucija Grada Zagreba.

Mandat ovog saziva Skupštine ostat će prepoznatljiv; prema otvorenosti za prijem građana svakoga petka, prema tome da smo obišli sve dijelove Zagreba: od Podsuseda do Sesveta, od Podsljemena do Ježdovca i Brezovice preko Centra Grada kroz aktivno uključivanje u rješavanje najsloženijih problema; te prema angažiranju struke kroz Radnu skupinu za urbanizam i Savjet za kulturu.

Mirne savjesti, ponosan na obavljeni posao zahvaljujem svim građanima, gradskim zastupnicima i svim djelatnicima Stručne službe GS na korektnoj suradnji.

U tri godine mandata na reprezentaciju sam potrošio nula kuna, na putne troškove u inozemstvo nula kuna, te sam koristio službeno vozilo škoda octavia.

Smatram da sam osobno u ove tri godine, ali i moja stranka HSLS koju predstavljam, pokazali da spadamo u one u politici koji su spremni doprinositi javnom interesu, a ne od javnoga uzimati!

Povezani sadržaj