Članovi i simpatizeri HSLS-a posjetili Vukovar

Facebooktwittergoogle_plus

VukovarHSLS Kutina organizirao je u subotu 18.06.2016. godine za svoje članove i simpatizere posjet gradu Vukovaru. Pošto je grad Vukovar mjesto posebnog pijeteta zbog svih patnji i stradanja u Domovinskom ratu, kao takav odabran je za posjet kako bi se i na taj način odala počast svim stradalim braniteljima i civilima, ali i zahvalilo svim braniteljima koji su branili grad Vukovar a samim time i dio naše domovine. Posjet je bio podijeljen u dva dijela. Prvi dio posjeta odnosio se na mjesta vezana uz Domovinski rat, a drugi dio posjeta bio je vezan za kulturno – povijesnu baštinu grada Vukovara. Posjet je započeo u podrumu Vukovarske bolnice, koja je jedno od ključnih mjesta, nakon nje posjetili smo Memorijalno groblje žrtava iz domovinskog rata. Slijedeće mjesto posjeta bila je Ovčara, tragično mjesto stradanja ljudi odvedenih iz bolnice nakon pada Vukovara. Na putu za Trpinjsku cestu, posjetili smo i znameniti vodotoranj koji je simbol stradanja i otpora grada. Zadnje mjesto u prvom dijelu posjeta bilo je Trpinjska cesta odnosno groblje tenkova kako bi se proslavila herojska djela naših branitelja.
Nakon toga posjetili smo kulturno-povijesna mjesta u gradu: obnovljeni dvorac Eltz, križ na Dunavu, te barokni Grand hotel.

Povezani sadržaj

PONOS HRVATSKE

PONOS HRVATSKE

Od srca čestitamo našim Vatrenima na osvojenom srebru na Svjetskom prvenstvu. Posebne čestitke našem kapetanu, istinskom vođi i najboljem igraču...